Дружеството регистрира повишен интерес от бизнес операторите в комплекса и

...
Дружеството регистрира повишен интерес от бизнес операторите в комплекса и
Коментари Харесай

„Слънчев бряг“ АД значително повишава приходите си през сезон 2022 г.

Дружеството записва нараснал интерес от бизнес операторите в комплекса и плавни темпове на възобновяване след Коронавирус рецесията, както и повишен брой туристи през септември 2022 година

С над половин милион лв. доходи повече регистрира „ Слънчев бряг “ АД до 31 август 2022 година в съпоставяне със същия интервал на предходната година. През летен туристически сезон 2022 досега сдружението осъществя приходи от 1 625 411 лева без Данък добавена стойност.

В съпоставяне за интервала януари-август 2021 година тази цифра е била 1 056 796 лева без Данък добавена стойност. „ За първите 8 месеца на 2022 година успяхме да надвишим приходите от наеми и прилагане на транспортна инфраструктура, които имахме за цялата предходна финансова година с над 330 000 лева без Данък добавена стойност “, регистрира Златко Димитров, изпълнителен шеф на „ Слънчев бряг “ АД. Той добавя, че това се дължи основно на по-големия интерес от страна на бизнес оператори в комплекса към наем на площи и доходи от пропускателен режим, както и в по-малка степен на нарасналите цени в резултат на инфлацията.  
 Алеите на курорта на 18-ти септември. Все още има доста туристи
Приходите от тротоарно право са се повишили над 2 пъти, в случай, че междинното нарастване на цена е едвам към 20%. Приходите от пропускателен режим също са се нараснали с над 60%. „ От тук вършим извода, че този сезон повече наематели и туроператори са имали самодейност в комплекса, което значи, че бизнесът стартира да се възвръща “, споделя още изпълнителният шеф на „ Слънчев бряг “ АД. 

Прави усещане, че през втората половина на месец септември 2022 година комплексът регистрира нараснал брой туристи спрямо миналата година. Това са най-вече задгранични гости от Англия и Полша.

За летен туристически сезон 2022 осъществените вложения от страна на сдружението единствено в поддръжка на инфраструктурата са в размер на над 1 милион лв.. В тази сума влизат поддръжката и обновяването на улици, алеи, тротоари, поддръжка на алейно осветяване, озеленяване и паркоподдържане, санитарна дезинфекционна активност, както и разноски за видеонаблюдение, надзор на достъпа, ред и сигурност.

„ Разходите ни този сезон са се нараснали с близо 200 000 лева без Данък добавена стойност. Само тези за електричество, които включват осветлението в комплекса през дейния летен сезон, досега за 2022 година са над 202 000 лева без Данък добавена стойност след приспадане на финансирането. За съпоставяне за същия интервал на 2021 година тази цифра е била малко над 85 000 лева без Данък добавена стойност “, разгласи Златко Димитров.

Дружеството продължава да влага в развиване на инфраструктурата в Слънчев бряг, както и да подкрепя сигурността по време на дейния летен сезон посредством видео наблюдаване, осветяване на пешеходни пътеки, както и с правила и надзор за паркирането на територията на най- огромния курортен комплекс у нас.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР