Заради проблеми с разпечатване на ПДФ файлова пък всички зрелостници

...
Заради проблеми с разпечатване на ПДФ файлова пък всички зрелостници
Коментари Харесай

Министър Цоков проговори за гафа с матурите по английски език в Бургас, записът бил добър

Заради проблеми с разпечатване на ПДФ файлова пък всички зрелостници ще получат като бонус 4 точки на изпита по български език 

Звуковият файл, който бе неясен за доста от зрелостниците, явили се през вчерашния ден на втората наложителна матура в Бургас, е добър. Това твърди министърът на образованието проф. Галин Цоков. В „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия той показа, че го е прослушал и нямало нито една думичка, която да не се чува добре. 

„ Той не може да бъде избран като фалшив. Добър е. Не може да се каже, че е съвършен, само че е понятен и е с положително изговаряне на думите. Проблемът евентуално е в устройствата в обособените учебни заведения. Ще се създадат инспекции там ", сподели министърът. 

„ Всяка година има сходен проблем. Особено със записите “, призна той.

Въпросите за текста не са толкоз сложни и за това, което се чува, може умерено да се отговори, разяснява Цоков. 

Добрата вест пък е, че всички зрелостници ще получат цялостните точки от проблематичната задача в матурата по български език и литература. Професорът разяснява, че поради настройките на принтерите при отпечатване от PDF файлове една диаграма не е била разпечатана в някои учебни заведения. 

По думите му казусът е засегнал към 200 възпитаници, само че няма по какъв начин да се дефинира кои са те, защото отговорите на изпита се попълнят в обособен лист.

" Ако присъдим тези 4 точки на всички възпитаници в дадена класна стая или учебно заведение ще е незаслужено по отношение на останалите. Решението е точките да се присъдят на безусловно всички ", заяви министърът. 

„ Тестът се дава на учебните заведения в PDF формат. В деня на провеждането му са направени пробни разпечатки в МОН и не е имало проблем. Директорите е трябвало да ревизират какво е отпечатано, добави той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР