Другата седмица служебният министър на енергетиката Росен Христов смята да

...
Другата седмица служебният министър на енергетиката Росен Христов смята да
Коментари Харесай

Правят стрес тестове за сигурността на енергийната инфраструктура

Другата седмица служебният министър на енергетиката Росен Христов счита да свика работно съвещание и да се създадат стрес проби на енергийната инфраструктура и нейната сигурност . Това разгласи в студиото на БТВ Христов след  и разрушенията върху газовата инфраструктура. От думите на Росен Христов се разбра, че няма оценка за изключително огромни опасности, само че е нужно да бъдем бдителни.

Прогнозната цената на газа за ноември е под 250 лева за мегаватчас . Цената се снижава главно поради два фактора, изясни Христов - тръгването на интерконектора и. Кои и какви, както и резултата от тях Росен Христов не уточни. Припомняме, че беше оповестена процедура по търг за газ за ноември и декември.

в допълнение 300 - 500 млн. куб метра количество газ . " За страдание те (Азербайджан, бел.ред.) имат механически ограничавания в производството, тъй че може би такива доставки ще успеем да приказваме за следващата година ", добави той.

Припомняме, че от през днешния ден и публично стартира работа българо-гръцката газова връзка - това ще стане с публична и тържествена гала в НДК с хазаин президентът Румен Радев . В НДК ще бъдат председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, президентите на Азербайджан, Сърбия и Република Северна Македония, както и министър председателите на Гърция и Румъния.
 Гълъб Донев се похвали на Илхам Алиев за труда на кабинета си по интерконектора
Гълъб Донев се похвали на Илхам Алиев за труда на кабинета си по интерконектора

Отличното ни партньорство с Баку е отлична основа за диалози за още газ, съгласно служебния министър председател

По думите на Христов казусът с газовите количества за зимата може да се реши и в случай че намерим снабдител на тръбен газ през Гърция . Той още веднъж уточни, че сериозен е моментът с инфраструктурата, по тази причина и са отказани танкерите с полутечен газ - " нямаше слотове ", както съобщи Христов.

Вратата за договаряния и с " Газпром " не е затворена , стана ясно от коментара на Христов, който обаче уточни, че.
 Радан Кънев:
Радан Кънев: " Газпром " не подвига телефона и прагматикът става простак

Той чака цените на природния газ да са по-високи тази зима

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР