Другата гледна точка се превърна в нещо мръсно покрай многото

...
Другата гледна точка се превърна в нещо мръсно покрай многото
Коментари Харесай

Войната на Русия в Украйна разделя не само две държави, но и две поколения

" Другата позиция " се трансформира в нещо мръсно около многото " други гледни точки ", наложени от пропагандата. Представяме ви обаче един много достоверен разбор, който разнищва точно една друга позиция. Президентът на Украйна Володимир Зеленски е на 44 години; Владимир Путин – на 69. Конфликтът сред двете страни опълчва освен две страни, само че и две генерации с надълбоко друго държание и мироглед, написа създателят на разбор във френския в. „ Монд “.

Украинският министър председател, външният и вътрешният министър, шефът на тайните служби, президентските съветници, генералната прокурорка – всички са родени през 70-те. Повечето кметове също са 40-или 30-годишни.
 Новата хибридна война на Путин е да сътвори международен апетит 23 май 2022 | Руският президент Владимир Путин преднамерено се стреми да провокира апетит в Близкия изток и Африка и по този начин да...
Осезаем е контрастът с ръководещия екип в Москва. Средната възраст в съветския Съвет за сигурност, орган с централна роля във войната с Украйна, е 62 години; в президентската администрация, която държи главната власт – 59, показва всекидневникът. И цитира проучване на Мария Снеговая и Кирил Петров, открили в края на предходната година, че три десетилетия след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики 60 на 100 от елита в Русия към момента са хора от някогашната руска „ номенклатура “ (достигала 1 до 3 % от тогавашното население на страната).

Прекалено мощно са показани в съветския хайлайф и „ хората с пагони “, демонстрира изследването - една трета от „ топ 100 “ са „ наследници “ на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и други руски служби за сигурност.

Афишираната носталгия по комунистическата ера не е единствено фасада – червени флагове и портрети на Сталин, написа „ Монд “, като се базира на речника и в държанието на съветските ръководещи.

Шейсет и шест годишният Сергей Шойгу, построил днешната съветска войска, воюваща в Украйна, показа да вземем за пример преди месеци един проект със руски акценти – да бъдат основани в Сибир пет мегаполиса с по един милион поданици, припомня изданието.

Оцелели през 90-те – години на безпорядък в Русия, хората от днешния хайлайф постоянно са развили нрав, привързан с концепцията за „ края на света “ - на следващия ден всичко може да рухне, така че в действителност нищо няма значение, с изключение на да гарантираш сигурността и процъфтяването на своите хора. Духовният свят на съветското управление е сензитивен към путинската обсебеност от концепцията за „ обсадена цитадела “, към параноята, предполагаща скрит план на Запада против Русия, и най-много към имперската логичност, продължава „ Монд “. И наблюдаващи, и опозиционери постоянно загатват в тази връзка геронтокрацията от времето на Леонид Брежнев, отбелязва вестникът.

Дошъл на власт през 1999 година, Владимир Путин построи своята известност върху тогавашния си имидж на здрав и физически мощен началник. С течение на времето кремълският пиар изкова за него различен облик – на умен дъртак, внушаващ чувство за убеденост и покой. Днес обаче този модел се изчерпва. Путин е измършавял физически и припомня на мнозина руснаци за " бункера “, в който се укри по време на рецесията с КОВИД-19.

Според наблюдаващи възрастта му също е измежду аргументите да нападне Украйна. Преди да мисли за отдръпване, Путин би желал да завърши с това прекомерно значимо за него начинание и да изсече в мрамор своето завещание на общественик. Без да вижда, че Украйна към този момент не е същата. Без да се притеснява от тоя Зеленски, нахално по-млад от него с четвърт век, добавя „ Монд “.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР