Дронове носят кроасан и кафе на жители в малко населено

...
Дронове носят кроасан и кафе на жители в малко населено
Коментари Харесай

Ноу хау: Дронове ще носят лекарства

Дронове носят кроасан и кафе на поданици в малко обитаемо място в Ирландия, други пък в Америка доставят медикаменти и медицински колета до прага на дома на нуждаещи се. Възможно ли е това да се случи скоро в Раковски и страната ни, ще стане ясно на 28 март, когато ще се проведат проби на летателна площадка покрай Раковски. Има обаче възможност заради неприятни метеорологични условия датата да бъде изменена, обясниха от общината.     

Възможност за осъществяване на проби с дронове в региона на Раковски бяха разисквани през февруари на публично разискване на концепцията за U-space въздушно пространство, извършено в общината. Тестовете са заложени като част от плана за определяне на U-space.
-->
" Нашата цел е дроновете да бъдат на практика употребявани в всекидневието на хората. Това ще докара до реализиране на икономическите цели и повишение на качеството на живот на цялото общество ", съобщи тогава заместник-министърът на превоза и известията Николай Найденов.

Въздушното пространство U-space е идея, създадена от Европейския съюз за установяване на въздушно пространство, където безпилотни летателни системи, могат да летят безвредно, несъмнено и следено. Има за цел да обезпечи екосистема, която разрешава на дроновете да летят на ниски височини в градска среда, като в същото време се подсигурява сигурността на хората, другите въздухоплавателни средства и съответната инфраструктура.

Очаква се развиването на U-space да изиграе решаваща роля за консолидираното на дронове в системата на въздушното пространство, защото дроновете стават все по-популярни и се употребяват за доставки, инспекции, картографиране, въздушна снимка, наблюдаване и наблюдаване.

В момента у нас първо се натъртва на медицинските колета, обясниха осведомени, написа " Марица ".

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР