Древна гробница отпреди близо 3500 години беше открита в южния

...
Древна гробница отпреди близо 3500 години беше открита в южния
Коментари Харесай

Уникално откритие в Луксор! Последният дом на кралска съпруга

Древна гробница отпреди близо 3500 години беше открита в южния египетски град Луксор, заяви египетското министерство на туризма и по въпросите на паметниците на културата, представено от Синхуа и Българска телеграфна агенция.

Гробницата е разкрита от египетски и английски откриватели в Западните уади (долини) на Тиванския некропол на западния бряг на река Нил, съобщи Мостафа Уазири, общоприет секретар на Върховния съвет по паметниците на културата на Египет.
-->
Първите детайли, открити до момента в гробницата, демонстрират, че тя датира от 18-а династия на фараоните Ехнатон и Тутанкамон, сподели Уазири в изказване.

18-ата династия, известна като Новото царство, приключва през 1292 година прочие н. е. и се счита за един от най-проспериращите интервали на Древен Египет.

Ръководителят на задачата от британска страна Пиърс Литерланд от университета в Кембридж сподели, че откритата гробница може да принадлежи на някоя от кралските съпруги или принцеси по време на 18-ата династия.

Египетският археолог Мохсен Камел съобщи, че вътрешността на гробницата е в " неприятно положение ".

Части от нея, в това число надписи, са били " унищожени при античните наводнения, които са запълнили погребалните камери с пясък и варовикови утайки ", добави Камел.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР