Дресирани кучета откриват Covid-19 с 95% успех в планинското село

...
Дресирани кучета откриват Covid-19 с 95% успех в планинското село
Коментари Харесай

Кучета надушват болните от Covid-19

Дресирани кучета откриват Covid-19 с 95% триумф в планинското село Клини в Чехия, заяви Агенция Франс Прес.

Животните душат контейнери с части тъкан, пропити с миризмата на здрави или заболели хора, с цел да могат да открият инфектирани с новия ковид. Екипът се занимава с плана в свободното си време.

" Изследването цели да ревизира способността на кучетата да откриват Ковид-19 и да създаде способ за потребление на дресирани животни за битка с пандемията - сподели ръководителят му Густав Хотови пред Агенция Франс Прес. - Методът би трябвало да е използван и за други заболявания, още по-смъртоносни от COVID-19. "

" В последна сметка би трябвало да станем способни с дресирано куче да откриваме огромен брой хора за малко време " - продължи той.

Първото проучване, потвърдило, че кучетата могат да откриват биологични тъкани, наранени от вирус, е осъществено в Съединени американски щати преди десетина години.

" Вирусът трансформира човешката тъкан и се отразява на обонятелния автограф " - сподели дресьорката Ленка Влахова.

Густав Хотови, който дресира кучета да разграничават новия ковид от август предходната година, добави, че този автограф се трансформира толкоз, че е неотложно различим за кучетата.

Използваните образци се получават с натъркване на парче плат по кожата на пациент. След това те се ревизират по тях да не е останал вирус, който може да е рисков за животните.

Финландски екип образова кучета по същия способ. Те откриват инфектирани на летището на Хелзинки. Успехът при тях е 100 %. По сходни планове работят и френски, и немски екипи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР