Дрехите са нещото, от което се нуждаем ежедневноПоради по-ниско качество

...
Дрехите са нещото, от което се нуждаем ежедневноПоради по-ниско качество
Коментари Харесай

Трикове, които удължават живота на дрехите

Дрехите са нещото, от което се нуждаем всекидневно

Поради по-ниско качество на някои от тях обаче се постанова след къс интервал да ги изхвърляме, тъй като се захабяват, тъканите избледняват или се повреждат. По този метод обаче вредим на околната среда и е добре да се замислим за разновидности, с които най-малко малко да допринесем за намаление на свръхпотреблението.

Един от вероятните разновидности е да поставяме повече грижи за запазването на облеклата си по-дълго време здрави и “като нови ”. Това хем икономисва пари, хем допринасяте за опазване на околната среда. Ето и няколко потребни съвета, споделени от:

Залагайте на качеството

Да, ниските цени ни примамват, само че с тях идва и ниското качество, както и ужасните условия, в които тези облекла се основават. Чрез закупуването им ние поддържаме тези действия и в същото време вредим освен на околната среда, само че и на доста небогати хора, принудени да работят в неприятни условия за оскъдни заплати.

Качествените облекла в днешно време се създават природосъобразно, в естествена работна среда и от по-хубави материи. Те са малко по-голяма инвестиция, само че сигурно ще се запазят здрави повече от един сезон. По този метод в действителност ще спестите, в сравнение с да загубите.

Перете ги по-рядко

Ако сте облекли дадена дреха единствено за час да вземем за пример, не бързайте незабавно да я хвърляте за пране по-късно. Преценявайте обективно кои облекла действително се нуждаят от изпиране и кои могат да почакат. Такива са да вземем за пример дънките, пуловерите и по-плътните блузи - не е наложително да ги перете след първото носене, в случай че не сте ги изцапали, несъмнено. Прането на ръка също е много по-щадящо за тъканите от машинното, тъй че в случай че имате по-специална дреха или такава, която желаете да запазите по-дълго, заложете на ръчното ѝ изпиране.

Изпирайте облеклата си вярно

Не ги разделяйте единствено цветово, само че обръщайте внимание на препоръките от производителите - те са обозначени на етикета. Грешното изпиране на облеклата съкратява техния живот. Препоръчва се да перете с не доста топла вода. Използвайте щадящи перилни препарати и закопчавайте циповете на облеклата си, преди да ги пуснете в пералнята.

Изсушаване

Повечето семейства в наши дни към този момент разполагат със сушилни, които доста редуцират времето за изсъхване на облеклата и са доста по-удобни изключително през зимните месеци. Но тези уреди повреждат облеклата ни. Работят на високи температури, а това поврежда тъканите на облеклата, може да ги свие при неверна стратегия, да избледнеят цветовете и т.н.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР