Всеки модерен човек се стреми към това да се храни

...
Всеки модерен човек се стреми към това да се храни
Коментари Харесай

5 храни, които ще ни помогнат да сме в добра форма

Всеки съвременен човек се стреми към това да се храни уравновесено и здравословно. Все неща, които значат, че не трябва да се изпада в крайности.
 Месо от питон - по какъв начин влечугите се оказват по-устойчиви за развъждане от свине, пилета и крави
Месото на бъдещето е от... питон

Ново проучване демонстрира непредвидена опция

Но от време на време е мъчно да разберем тъкмо кои храни са най-подходящи и съдържат в себе си богат набор от хранителни субстанции.

Ето за какво от Healthline идват на помощ, с цел да разберем с тяхна помощ кои пет храни можем да консумираме без възприятие за виновност, тъй като те са богати на разнообразни хранителни субстанции. Нещо, което е доста потребно, когато планираме менюто за седмицата.
 Снимка 602081

Разбира се, би трябвало да създадем и уточнението, че нито една храна не предлага безусловно всички хранителни субстанции, по тази причина верният избор е в разнообразието и съчетанието им. За да сме здрави и реализираме задачите си, когато става дума за тегло, би трябвало да заобикаляме потреблението на модифицирани храни, които са цялостни с доста калории, само че дребна хранителна стойност. Ето и кои пет храни е добре да прибавим към менюто си.

Сьомга

Сьомгата несъмнено не е от най-евтините риби на пазара, само че за сметка на това има доста преимущества. Тя е с високо наличие на Омега-3 мастни киселини, а те са значими, тъй като според  всяка една клетка от тялото ни има потребност от тях.
 Снимка 525452

Те подпомогнат правилното действие на мозъка, очите, сърцето, белите дробове и имунната система. Само 100 грама дива атлантическа сьомга съдържат в себе си 2.2 грама Омега-3 мастни киселини, както и 25.4 грама протеин.

Освен това сьомгата е богата на витамини и минерали като магнезий, калий, селен и витамини от група В. Тук също доста добър избор на риба биха били сардините.

Кейл

Познат още като къдраво зеле, той е богат на витамини, минерали, фибри, антиоксиданти. Консумацията на кейл ще ни обезпечи банкет на витамини като C, A, K и B6, калий, калций, магнезий и мед.
 Снимка 565484

Именно това е един от зеленчуците, които са най-богати на разнообразни хранителни субстанции, от които тялото ни има потребност.

Морски водорасли

Тук феновете на суши сигурно ще са удовлетворени, тъй като нори е едно от водораслите, които се употребява най-често при приготвянето на суши.
 Снимка 662762

В морските водорасли има високо наличие на калций, желязо, магнезий, манган, както и йод, който е значим при производството на хормони на щитовидната жлеза.

Има проучвания, които демонстрират, че полизахаридите и други хранителни субстанции в морските водорасли имат и антиоксидантни свойства.

Чесън

Добрият остарял чесън се употребява доста в българската кухня и това е повече от добре, тъй като е богат на витамин C, B1 и B6, както и на калций, калий, мед и селен.
 Снимка 601440

Макар да са нужни още и по-подробни проучвания, има доказателства, че алицинът, който се съдържа в чесъна, понижава риска от сърдечни болести.
 Чесънът и методите, по които може да отглеждаме вкусния зарзават и у дома, и в градината
Как да си отгледаме чесън - и у дома, и в градината

За какво да внимаваме при двата метода

Яйца
 Снимка 659861

Всеки, който има баба на село, която отглежда кокошки, знае, че яйца би трябвало да се ядат. Те са освен засищаща храна, само че и съдържат висококачествен протеин и здравословни мазнини.
 Защо не би трябвало да мием суровото месо преди готвене
Защо не би трябвало да мием суровото месо преди готвене

Ето какво е мнението на специалистите

Всеки фитнес запалянко знае, че белтъците са богати на протеин, само че жълтъците също не са за изхвърляне. Те съдържат разнообразни витамини и минерали, измежду които холин, лутеин и зеаксантин - антиоксиданти, които пазят очите и понижават риска от очни болести.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР