Дрехите с пайети, бродерии или деликатни апликации винаги внасят много

...
Дрехите с пайети, бродерии или деликатни апликации винаги внасят много
Коментари Харесай

Как да почистим дрехите с пайети вкъщи

Дрехите с пайети, бродерии или деликатни приложения постоянно внасят доста повече тържественост в тоалетите ни за празници или празненства. Колкото и красиви да са те обаче, откакто мотивът отмине, остава грижата за това по какъв начин да ги почистим.
 5 хрумвания с
5 хрумвания за маникюр в цвета на 2024 година

Нежен, само че впечатляващ

Почти всички производители на облекла от деликатни материи им поставят етикет за химическо почистване. Ние обаче сме наясно какъв брой отровен е този тип разчистване и какви алергии биха могли да провокират препаратите, които се употребяват.

Не единствено поради това, само че и от икономична позиция избираме да перем на ръка деликатни тъкани с пайети, перли, бродерии, дантела. Ето по какъв начин да го създадем без да ги увредим. Трябва ни препарат за пране на деликатни тъкани, чист леген, хавлиена забрадка и гладка повърхнина.
 Снимка 647841

Първо третираме петната (ако има такива) с препарат за петна за деликатни тъкани. Нищо чудно около празничната забава по дрехата да са останали петна от вино, червило или декор дьо загар. Нанасяме го и на частите от дрехата, които се замърсяват най-вече като под мишниците, на маншетите и към деколтето.

Изтъркваме деликатно от опаката страна, като може да употребяваме мека детска четка за зъби. След това пълним легена с хладка вода, в която разтваряме препарата за. Оставяме дрехата накисната към половин част, след което я изплакваме щедро със студена вода.
 Снимка 647840

В никакъв случай не би трябвало да изстискваме облекла с пайети, приложения или от доста деликатни материи като коприна, сатен и кашмир. Можем да притиснем дрехата към стената на легена, с цел да отцедим деликатно непотребната вода.

Сушенето става, като опънем чиста хавлиена забрадка на равна повърхнина и поставим дрехата от горната страна, като върнем нормалната й форма. Единствено по-леки облекла могат да бъда окачени на простора, поучават от The Laundress.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР