Дребните вложители изчерпват своите спестявания в банките, а по-големите -

...
Дребните вложители изчерпват своите спестявания в банките, а по-големите -
Коментари Харесай

Дребните вложители изчерпват своите спестявания в банките

Дребните инвеститори изчерпват своите спестявания в банките, а по-големите - влагат в недвижими парцели, оповестява БНР. Данните на Българска народна банка за първата половина на годината демонстрират, че на тримесечна база депозитите до 10 000 лв. понижават.

Ако и през идващите месеци наклонността остане, това ще бъде симптом, че рецесията стартира да изчерпва спестяванията на семействата. "Условията, които постанова рецесията, принуждават хората, които са изгубили или са понижили своите приходи, да прибягнат към спестявания. В случай на потребност сигурно ще прибегнем към тях. Все отново това са спестявания и за такива цели ", разяснява финансовият анализатор Иван Стойков.

По-големите депозити също понижават, само че средствата от тях изтичат в вложения в недвижими парцели, показва още специалистът: "Това са хора с по-дълги спестявания, с по-високи приходи и с по-големи като цяло благоприятни условия и отливът, който се осъществя на подобен размер депозити, една доста огромна част от него отива на имотния пазар ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР