Китай налага контрол върху износа на някои авиационни и космически

...
Китай налага контрол върху износа на някои авиационни и космически
Коментари Харесай

Китай затяга контрола върху износа на космически и авиационни части

Китай постанова надзор върху износа на някои авиационни и галактически съставни елементи от 1 юли , оповестява " Ройтерс ".

Министерството на търговията се обоснова с нуждата от отбрана на националната сигурност и ползите на страната.

Тези, които желаят да изнасят продукти като аерокосмически структурни съставни елементи, както и съоръжение и програмен продукт, употребявани в производството на мотори, наред с други неща, ще би трябвало да аплайват за лиценз за експорт, прецизират от ведомството в изказване, подписано от китайската митническа администрация и централната военна комисия.

" За да се защитят националната сигурност и ползи и да се изпълнят интернационалните отговорности като неразпространение, с утвърждението на Държавния съвет и Централната военна комисия, беше решено да се приложи надзор върху износа на следните продукти ", се показва в изказването.
 Китай утвърждава лицензи за експорт на материалите за чипове галий и германий
Китай утвърждава лицензи за експорт на материалите за чипове галий и германий

Министерството е одобрило заявки от някои компании, които дават отговор на съответните условия

Списъкът включва и газотурбинни мотори, форми за произвеждане на части за скафандри, както и оборудването и софтуера, употребявани за изработката им, а също и съвременни полимери, употребявани в бронирани дрехи.

Износителите ще би трябвало да аплайват в Министерството на търговията за лиценз за експорт, с цел да се дефинира дали въпросният продукт с " двойна приложимост " може да откри военно приложение.

Пекин вкара своя Закон за надзор на износа в края на 2020 година на фона на ескалираща комерсиална война, стартирана от митата от времето на президентството на Тръмп върху през 2018 година При приемането на закона анализаторите обявиха, че задачата е консолидиране на голям брой законодателни актове в един-единствен закон.
 FT: Турция стремително изнася за Русия артикули с двойна приложимост
FT: Турция стремително изнася за Русия артикули с двойна приложимост

Съединени американски щати плашат Анкара с насилствени дейности

Съединените щати и Европейският съюз, да вземем за пример, управляват по същия метод износа на разнообразни аерокосмически съставни елементи заради опасения, че такива елементи могат да намерят приложение с " двойна приложимост " от враждебни страни.

" Китай се поучи от интернационалните практики и вкара надзор върху износа на съответните продукти съгласно личните си потребности ", разясняват от Министерството на търговията.

" Съответната политика не е ориентирана към съответна страна или район. Износът ще бъде лицензиран, в случай че дава отговор на съответните разпореждания ", прибавят те.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР