Драстично увеличение с 81% на цената на електроенергията очакват във

...
Драстично увеличение с 81% на цената на електроенергията очакват във
Коментари Харесай

Токът скача с 81% във Великобритания

Драстично нарастване с 81% на цената на електрическата енергия чакат във Англия. Това породи опасения, че милиони семейства в една от най-големите стопански системи в света няма да могат да платят сметките си.
Прочетете още
Правителството приготвя проект за справяне с енергийната рецесия, който планува и възможен режим на тока.

Според проекта режим на тока е „ рационален най-лош сюжет “. До това би се стигнало при комбиниране на по-ниски температури през зимата и понижен импорт на електрическа енергия от Норвегия и Франция, което би могло да докара до четири дни през януари, когато на Обединеното кралство може да се наложи да задейства изключителни ограничения за икономисване на газ.

Това би се случило на фона на фрапантно увеличената цена на тока. Очаква се годишната сметката на домакинство да доближи до еквивалента на 9600 лева за година, при междинна цена сега от 4600 лева за година.

В петиция повече от 100 000 британци обявиха, че няма да заплащат сметките си за газ и електрическа енергия от октомври в символ на митинг. Кампанията „ Не плащай “ има за цел да събере 1 милион поддръжници, с цел да легитимира тази форма на митинг.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР