Драстично увеличение на цените на водата ще последва от новия

...
Драстично увеличение на цените на водата ще последва от новия
Коментари Харесай

Очаква ли ни по-скъпа вода и по-лошо водоснабдяване с новия проектозакон за ВиК?

Драстично нарастване на цените на водата ще последва от новия проектозакон за ВиК. Предупреждение за това насочи по време на брифинг пред новата постройка на Народното събрание ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова, съобщи БНР.

Проектозаконът е импортиран от Министерството на районното развиване и е в процедура на публично разискване още няколко дни.

С плана се планува да се одържавят съществуващите общински ВиК-дружества, вкарва се вид „ сградна апаратура “ за достъпа до вода, което фрапантно ще увеличи цената, уточни Манолова, уверена, че текстът е в интерес на ВиК сдруженията и погазва правата на потребителите.

Омбудсманът Диана Ковачева към този момент настоя за по-голяма отбрана на правата и ползите на потребителите, означи още БНР.

Показателите за качеството на услугите са сведени до 6 при 15 сега, в закона не е обещано определение на понятието „ уязвими консуматори “, не се плануват законови промени за регламентиране на водните помощи, общините не могат да вземат независими решения, написа Ковачева и добавя, че в законопроекта липсва процедура за използване на по-ниска цена на водата, когато тя не дава отговор на нормативните условия за качество, както и компенсации в такива случаи.

Ковачева възразява и против въвеждането на такса „ достъп “ за необитаеми парцели или за парцели, които не се употребяват целогодишно.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР