Драскане в гърлото, кихане, главоболие и умора? Мислите си, че

...
Драскане в гърлото, кихане, главоболие и умора? Мислите си, че
Коментари Харесай

Обикновена настинка? Лоша изненада - Омикрон!

Драскане в гърлото, кихане, главоболие и отмалялост? Мислите си, че просто сте леко настинали? Не подценявайте тези признаци. Точно по този начин стартира последната вариация на ковид - вариантът Омикрон.

Симптомите му внезапно се отличават от тези на останалите разновидности на Ковид-19. Един от първи признаци на Омикрон е точно болното гърло, което предизвиква и пресипнал глас.

Другите общоприети прояви на варианта са хрема, драскане в гърлото, главоболие, отмалялост и кихане, сочи изследване на здравната научна компания Zoe.

При първите прояви на ковид преди година хората бяха предупреждавани да внимават за висока температура, нова и продължителна кашлица и загуба или смяна в чувството за усет и аромат.

Днес признаците на Омикрон наподобяват повече на тези на елементарна простуда. Това значи, че доста хора не осъзнават, че са инфектирани, и заразяват и други хора, преди да си създадат тест. Симптоми като запек, нощно изпотяване, загуба наизуст и ориентировка, както и липса на вкус също са постоянно срещани измежду инфектираните. И макар че признаците са разнообразни, Омикрон е разказан като „ много по-лека форма “ на вируса от доктор Анжелик Кутзи, южноафриканският доктор, който за първи път сигнализира за новия вид.

Лекарят предизвестява и че неимунизираните ще усещат доста по-силно болката в мускулите и главоболието. Заразеният с Ковид може да болести други хора два дни преди появяването на признаците и до 10 дни по-късно.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР