Драматизмът, с който се коментират кадровите решения на Бойко Рашков,

...
Драматизмът, с който се коментират кадровите решения на Бойко Рашков,
Коментари Харесай

Михаил Миков: Драматизмът в коментарите за кадровите решения на Бойко Рашков е ненужен

" Драматизмът, с който се разясняват кадровите решения на Бойко Рашков, е непотребен.... Не считам, че от няколко смени би трябвало да се вършат генерални заключения ". Това съобщи пред БНР Михаил Миков от Българска социалистическа партия, министър на вътрешните работи в държавното управление на тройната коалиция. Той добави, че схваща дейностите на служебния министър на вътрешните работи и добави, че постоянно, когато висши фигури в Министерство на вътрешните работи биват заменени от ново политическо управление, се надава " огромен писък в медиите ".

Миков уточни като специфичност на Министерство на вътрешните работи в днешния ден това, че Бойко Рашков е цивилно лице:

" Въпреки работата му в Следствието и покрай службите за сигурност или в комисията за надзор върху подслушването, условно го споделям, Рашков е цивилно лице и прекъсва една линия, в която последните двама министри (в държавното управление на ГЕРБ - б.р.) бяха от средите на Министерство на вътрешните работи. Европейският модел допуска друго схващане - цивилни лица в политическото управление. Да няма тази тясна връзка сред политическо и професионално управление ". 

Според Михаил Миков има огромен проблем в мотивацията на чиновниците в Министерство на вътрешните работи :

" Опасявам се, че в това междувластие има една мощна демотивация, един уплах в чиновниците дали на следващия ден някой няма да тръгне да им търси сметка за това, което те правят по закон. Министърът би трябвало да призове чиновниците да си правят работата и да им подсигурява, че никой няма да им търси сметка, че са си свършили работата. Това е огромният проблем и той постоянно се случва у нас ".

По думите му на Министерство на вътрешните работи се разпореждат прекомерни упования за честността на изборите, тъй като не могат единствено чиновниците на това министерство да се оправят с тази задача. Той напомни, че следствието на закононарушения е работа на прокуратурата. 

 БГНЕС

В предаването Нещо повече "   Валентин Попов, ръководител на синдикалната организация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, разяснява, че обстановката в министерството е естествена, която се е случвала доста пъти .

" Силно се надявам след идващите избори да има обикновено държавно управление, а не краткотрайно, тъй като сътрудниците в Министерство на вътрешните работи се нуждаят от сигурност и непоклатимост, с цел да могат и те да обезпечат сигурността на жителите ", сподели той.

Интервюто на Диана Янкулова с Михаил Миков и Валентин Попов в предаването " Нещо повече " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР