Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще е в много трудна

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще е в много трудна
Коментари Харесай

Журналисти: На Борисов ще му е много трудно след вота, заради неяснотата кой ще е втори

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще е в доста сложна обстановка след изборите в неделя, най-много поради неяснотата коя групировка ще е втора. Това мнение показаха в ефира PrimeTime публицистите Валерия Велева и Веселин Стойнев.

Не изпитвам завист на Борисов на 10 юни сутринта, когато ще излязат резултатите. Защото няма да е ясно кой ще е вторият, невероятно ще е ръководството с ПП-ДБ, поради изопнатите връзки...  Ако втора е " Възраждане ", ще бъде по-лесно направено държавно управление, тъй като ще е по-лесно обединяването против нея и в името на евроатлантическите полезности, разяснява Велева.
Ако резултатът на ГЕРБ имат 85 до 90 депутати, с оглед отрицателните връзки с ПП-ДБ, не изключвам Борисов да предложи държавно управление на малцинството.
Валерия Велева

ГЕРБ ще създадат всички вероятни ходове са създадат държавно управление, само че с вреди за партията, счита тя.

Относно вероятно ръководство на ГЕРБ-СДС с Движение за права и свободи, Велева разяснява,че " тя е естествена европейска партия. Идеологически тя е на едно равнище с ГЕРБ и с ПП-ДБ. Сигурна съм, че Движение за права и свободи няма да одобри вид да стои в ъгъла и да взе участие във властта, единствено когато трябват гласове ", добави тя.

" Тази акция в някаква степен е вследствие от всички други предходни избори. Нямаше ясни послания, всички са изтощени - партийни дейци, гласоподаватели. Кампанията нямаше ясни послания, тя мина главно в нападки сред двете съществени политически сили ", сподели още журналистът.

Веселин Стойнев уточни, че " като че ли акцията беше вяла, не се появи ясна опция, в този момент на дневен ред е връщането на едно добре познато - ГЕРБ, както и ПП-ДБ, които управляваха два пъти ", сподели той..
Послание към гласоподавателите не е в никакъв случай не с тези, тъй като би трябвало да отговориш " а за какво ръководи с тях ".
Веселин Стойнев

Борисов не желае да има несигурно ръководство, в случай че се провали в идващото ръководство, то ПП-ДБ ще се въздигнат. Той ще предложи в този момент държавно управление най-малко една година да изкара.

По мнението на Стойнев " една част от гласоподавателите на ГЕРБ не е съгласна да я свързват с Делян Пеевски, Борисов ще бъде заставен да търси " смокинови листа " в трети ".

Движение за права и свободи е камък на шията, това е сериозен проблем на Борисов, добави журналистът по отношение на коалиране сред ГЕРБ и придвижването.

Целия диалог във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР