Драматичното нарастване на броя на новозаразените всеки следващ ден налага

...
Драматичното нарастване на броя на новозаразените всеки следващ ден налага
Коментари Харесай

Две австрийски провинции обявяват локдаун

Драматичното повишаване на броя на новозаразените всеки идващ ден постанова шефовете на две от австрийските провинции - Горна Австрия и Залцбург - да изискат от началото на идната седмица локдаун, ако тази последна мярка не бъде наложена за цяла Австрия. Конференцията на ръководителите на провинциите е планувана за на следващия ден, когато ще бъдат взети решения за нови ограничения за преодоляване на пандемията.

Още през днешния ден ръководителите на двете провинции, най-тежко наранени от коронакризата, потвърдиха пред австрийската информационна организация АПА решението да вкарат локдаун от началото на идната седмица, защото ситуацията в лечебните заведения в Горна Австрия и Залцбург е трагично. Очаква се локдаунът да продължи няколко седмици.

Днес следобяд министърът на опазването на здравето Волфганг Мюкщайн ще беседва с двамата провинциални ръководители за ескалиращата обстановка, по-късно ще се състои среща на обществените сътрудници с федералния канцлер Александър Шаленберг, вицеканцлера Вернер Коглер и министрите на опазването на здравето, на труда и на туризма. Паралелно с това ще заседава и комисията по Коронавирус.

През последните дни канцлерът и някои провинциални шефове се изрекоха против локдаун и за ограничения, засягащи само неимунизираните. В изгода на тази последна мярка се оповестиха министърът на опазването на здравето и специалисти. Предвид бързото повишаване на заболелите и предстоящото претоварване на болничните заведения евентуално локдаун въпреки всичко ще бъде натрапен, разясняват осведомени, представени от Българска телеграфна агенция.
Снимка: EPA
Федералният президент Александър Ван дер Белен изрази загрижеността си, че в скоро време здравните служащи ще доближат границите на своите благоприятни условия и са нужни бързи и ефикасни ограничения за попречване на застрашената от претоварване национална здравна система.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР