ДПС захапа премиера Кирил Петков за погазените закони и отпускането

...
ДПС захапа премиера Кирил Петков за погазените закони и отпускането
Коментари Харесай

ДПС захапа Петков за погазени закони и кална кампания срещу Пеевски

ДПС захапа премиера Кирил Петков за погазените закони и отпущането на 166,2 млн. лева за жп линията  Волуяк-Драгоман, дадени с решение на Министерски съвет без утвърждението на Европейската комисия. Парламентарно запитване по тематиката внесоха  председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и народните представители Делян Пеевски, Халил Летифов и Станислав Анастасов.

Министър-председател Петков, не мога да не стартира с отговор на думите, които отправихте през днешния ден към групата на Движение за права и свободи, влизайки в пленарната зала – че Движение за права и свободи сме станали доста страхливи. Драги, министър-председател, не познаване нито демократичната история на България, нито тази на Движение за права и свободи, обърна се зам.-председателят на Движението Станислав Анастасов към премиера.

Г-н Петков, Вие дойдохте на власт с гръмката поръчка за нулева приемливост към корупцията, сходно на героя на Джефри Арчър Игнейшъс Голямата метла – нигерийският финансов министър. Ако не сте го чели, горещо Ви предлагам да го прочетете, добави той. И разгласи: „ Дойде време да подкрепите гръмките си думи с дейности! ”.

„ Какво се случва обаче? Съгласно оповестено на 13 май 2022 година известие на уеб страницата на Министерство на превоза и известията след експлицитното позволение на Министерски съвет, Министерството на превоза и известията и Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ (НКЖИ) са подписали контракт за финансиране на план „ Модернизация на жп линия София – Драгоман – сръбска граница, жп сектор Волуяк – Драгоман – фаза 1 “, като отпуснатата финансова помощ е в размер на, забележете, 166 милиона и 200 хиляди лв.. Те ще бъдат обезпечени от оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура 2014 – 2020 година ”. В същото известие е посочено, че съгласно въпросното решение на Министерски съвет ръководещият орган на оперативната стратегия е сключил контракта преди утвърждението на плана от Европейска комисия за определените реализатори на двата лота – Волуяк-Петърч и Петърч-Драгоман, да започват навреме строителство, което би трябвало да завърши до края на  2023 година ”, изложи Анастасов фактологията по случая.

И попита: „ На какво съображение Министерски съвет е разпоредил или разрешил да бъде подписан въпросният контракт, в случай, че планът към момента не е утвърден от Европейска комисия. ”.

Съобразени ли са дейностите на Министерството на превоза и известията и на НКЖИ с разпоредбите на оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура 2014-2020 ” за консумиране на европейски средства. Ще предприеме ли Министерски съвет дейности за прекъсване на този план и в какъв период, откакто дейностите му, както и тези на ръководещия орган са осъществени в нарушаване на процедурите и нормите по оперативната стратегия и основават предпоставки за корист, бяха другите два въпроса на Станислав Анастасов.

Осъществяването на този план е от изключително значимо значение и по тази причина е приоритет на нашето държавно управление, отговори Петков. И съобщи: „ Всички законови условия са спазени. Днес разговарях с министъра на превоза – ще има доста деликатно следене на тези планове, на законовото им осъществяване, за качествено осъществяване. Мога да подсигурявам, че всичко е в реда на закона, а самото осъществяване ще бъде направено по метод, по който в действителност ще видите, че смяната е пристигнала. ”..

Страхопочитаеми министър-председател Петков, изговорихте доста фактология. Но отново не отговорихте на нито един от въпросите, отвърна Анастасов. И съобщи: „ В случая очевидно бързате за някъде – бързате да платите едни 166 милиона лв., заобикаляйки Европейска комисия. Дали бързате за влака Волуяк-Драгоман, занапред ще разберем, само че може и да го изпуснете. ”.

Застраховали сте се,  че комисията няма да ви утвърди плана и той ще излезе от джоба на българския поданик. Това гласи решението на Министерски съвет, сподели зам.-председателят на Движение за права и свободи.

Ясен е механизмът ви на деяние - отново направихте едни внушения, обвинявайки Движение за права и свободи, обвинявайки съответен човек, сподели още Станислав Анастасов.

Когато вие хвърляте тиня по Движение за права и свободи и сътрудника Делян Пеевски вършиме тъкмо това, което твърдите, че другите вършат, безапелационен бе Анастасов.

Министър-председател Кирил Петков, няма да спрем да ви занимаваме със законосъобразността и битката с корупцията, които взеха да ви убиват като тези чепици от фотографията, съобщи зам.-председателят на Движение за права и свободи.

Движение за права и свободи ще отбрани всеки български жител, който е станал обект на Вашата експанзия и на кална акция от Вас и кръга „ Капитал ”, даже да е и от Политическа партия. Защото знаем и за сътрудници от Политическа партия, които са станали обект на експанзия. Да, ние ще ги пазиме – всеки почтен, който е наклеветен, ще бъде защитаван, сподели Анастасов. И заключи: „ Това е върховенството на закона - и тук, и на всички места. ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР