ДПС вярва в младите, защото те са с друго усещане,

...
ДПС вярва в младите, защото те са с друго усещане,
Коментари Харесай

Хатидже Георгиева: Чистота - от природата до управлението

Движение за права и свободи има вяра в младите, тъй като те са с друго чувство, доста по-напред от опитните политици във връзка с концепциите Рестартът на Сливен изисква съдействие, споделя Хатидже Георгиева, лидер на листата на Движение за права и свободи в региона в особено изявление за вестник СТАНДАРТ
Хатидже Мехмедова Георгиева е лидер на листата на Движение за права и свободи в Сливен. Родена е на 20.02.1977 година в гр. Сунгурларе. Завършила е компетентност " Стопанско ръководство " във ВТУ " Св. Св. Кирил и Методий ", има магистратура по " Счетоводство и надзор " от Бургаския свободен университет.През 2016 година приключва и ШУ " Епископ Константин Преславски " като магистър - икономист. Била е заместител - кмет на община Сунгурларе три мандата.Омъжена, с едно дете.  
Движение за права и свободи постоянно работи в полза на хората Ние имаме шанса и щастието да бъдем обучавани персонално от доктор Ахмед Доган Приоритетът ни е интензивен, догонващ и новаторски стопански напредък Нужен е разговор сред институциите


- Г-жо Георгиева, малко на брой знаят, че сте член на Движение за права и свободи повече от 20 години. Кои са Вашите учители в политиката и кои са най-големите уроци, които получихте от тях?

- Важно е да сме признателни и да не забравяме нашите учители.Първо бих желала да благодаря на почетния ръководител доктор Ахмед Доган, че ни даде опция да изберем Движение за права и свободи за своя орис и на ръководителя господин Мустафа Карадайъ.Д-р Доган споделя, че най-ценният капитал на един политик е знанието. Но какъв брой от актуалните водачи са склонни да преминат тест за политическа просвета и готовност? Ние имаме шанса и щастието да бъдем обучавани персонално от доктор Ахмед Доган.В политиката не се става сполучлив за един ден. В този подтекст мога да кажа, че и хората са моите учители. Най-важните уроци, които ми дадоха са първо, да чувам най-малко два пъти повече, в сравнение с приказвам. Хората имат значима за тях информация за шерване. Слушам, с цел да ги схвана. Не всякога те чакат отговори. Политиката е голям колективен план и не можем да създадем нищо независимо. С течение на времето, усвоих и още един значим урок: Да демонстрирам почитание към всички хора, не като отражение на техния темперамент, а като отражение на моя.

- Движение за права и свободи е първата партия у нас, която заложи на младите си фрагменти. Дойде ли време за промяна на поколенията в ръководството?

- Дистанцирането на младите жители от публичния политически живот през днешния ден значи народна власт без наличие в утрешния ден. Насърчаването на политическото присъединяване измежду младежите е допустимо чрез отвореността на институциите, улеснение на процедурите и най-много целенасочена осведомителна плътност.ДПС постоянно са вярвали в младежите, тъй като те са с друго чувство, доста по-напред от опитните политици във връзка с концепциите. Често се счита, че годни мнения могат да дават единствено специалисти с дългогодишна експертиза.Дългосрочно политическият триумф зависи от способността за насочване в политиките и в личностите. Разбирането на политиките е значимо, с цел да можем да ги обясняваме на хората. Ориентирането в персони е обвързвано със слушане и схващане, повече от всичко друго. Забелязахте, ли че се отнася и до уроците, които учим, или не, като политици? Какво в действителност значи това: постоянно е време за промяна на поколенията в ръководството.Поради това Движение за права и свободи първа стартира включването на млади фрагменти, които могат да се развиват в партията ни.

- Основното обръщение на Движение за права и свободи на изборите за 46-тия парламент е Рестарт на държавността. Необходим ли е рестарт на Сливен и от кое място стартира той?

- Да, нужен е и изисква съдействие, съдействие и още веднъж съдействие. Нашата общественост е нашият капацитет. Отворим ли се за съдействие, потенциалът ни нараства експоненциално. Така можем да осигурим влияние, тъй като в Сливенска област, в обществената администрация, има доста хора, които мислят и генерират хрумвания. Рестартът освен на Сливен, тъй като той е част от страната, стартира с действие според Конституцията и законите на страната на държавните и локалните органи и институции, в услуга на хората и бизнеса, с диалогично и координирано ръководство с еднопосочни цели и съвместен надзор.ДПС повтаря, че е необходим разговор сред институциите и рестарт на държавността.

- Бихте ли показали листата на Движение за права и свободи в Сливен и какви ще са акцентите в акцията на Движение за права и свободи в региона?

- Листата на Движение за права и свободи в област Сливен за идните избори се състои от девет души, представители на разнообразни общини. Сред тях има възпитател, адвокати, икономисти, представители на младежката организация на партията. Всички са водачи, по този начин градим доверие, което подсигурява актуалността ни в дълготраен проект, т.е. основана е листа, чийто триумф зависи от всички ни като екип.Най-работещият способ за пояснение и показване на политики е персоналният диалог, той ще бъде в основата на акцията ни, тъй като дава информация за посланията, дружно със шерването и персоналните истории. Това не се среща постоянно, и заради това, евентуално е дейно.Най-важните акценти в Програмата на Движението за права и свободи са: " чистотата " - от природата до ръководството, ускорения, догонващ и новаторски стопански напредък, опазване на здравето, устойчивото " зелено " насочване на водещи браншове, в които откриваме капацитет за напредък като фермерство и биоземеделие, енергоспестяващи стратегии, софтуерното възобновяване и превръщане на замърсяващите производствата, насърчаването на вложения и не на последно място цифровизация и обучение, отговарящо на потребностите на бизнеса и страната.

- Сливен е първият промишлен град в България. Въпреки това единствено допреди няколко години той бе с блокирани сметки и буксуваща стопанска система. Кой бранш е бъдещето на града - земеделието, както твърдяха от ГЕРБ, или промишлеността?

- Всъщност, с цел да се изкаже мнение, по този начин както и да се свърши добре дадена работа, е належащо да се проучат и разпознават голям брой печеливши, и не до там, благоприятни условия. Бъдещето на региона следва да не се дели от това на страната ни и да се ориентира към основните браншове с капацитет за напредък, които към този момент показах.

- Сливен има както богато културно завещание, по този начин и естествени явления - Сините камъни. Защо, макар че е близо на автомагистрала " Тракия ", градът по този начин и не се трансформира в туристическа дестинация? Какво би трябвало да се направи?

- Трудно може да се даде еднопосочен отговор без да се навлезе в детайлите на показания проблем. Все отново решение можем да търсим посредством новаторски артикул и в случай че в действителност желаеме да успеем, би трябвало да се ангажират необятен кръг от хора, по тази причина превръщането на града в туристическа дестинация е повсеместен развой, с който би трябвало да се стремим към синергичен резултат в посока на смяна на социално-икономическия пейзаж на региона. И в този аспект е належащо съдействието, както и разговор.

- Какво планува програмата на Движение за права и свободи за ускорено икономическо развиване за младите бизнесмени в България?

- Разбирането ми е, че предприемачът няма възраст. Може би по-точно е да дефинираме бизнесмените като начинаещи и/или започващи. Посланията ни са активизиране на самодейността, всичко, което се прави да се ориентира към бъдещето, към иновативността и високата добавена стойност, към конкурентоспособност, основана на качествата на продукта и/или услугата.

- Като икономист по какъв начин оценявате заемите без поръчителство, обезпечени от страната, които бяха оповестени като мярка в помощ на бизнеса от служебният кабинет? Какви други ограничения в поддръжка на бизнесмените са нужни?

- След като един бизнес е изправен пред проблем е належащо да бъде изработен разбор, с цел да се разпознава действителната причина и да се подхващат коригиращи дейности за нейното премахване. Искам да кажа, че следва фокусът да се насочи и върху унищожаване на повода, а освен върху казуса. Кредитите без поръчителство, обезпечени от страната, са краткосрочно решение на казуса, което би трябвало да се следи във връзка с полезността си. Необходимо е възстановяване на успеваемостта на бизнеса. Това би следвало да се пробват да създадат държавното управление и политиците. Събития като пандемията от COVID-19 обаче изискват дейности, които са най-малкото необикновени, а може би и напълно невиждани. Трудността, несъмнено, е къде да се сложи чертата.

- Свързана сте с локалното самоуправление - била сте зам.-кмет на Сунгурларе. Какво би трябвало да се промени в икономическата политика на страната, с цел да се преодолеят обществените неравенства сред районите?

- От опита насъбран през годините съм наясно, че за мощна локална власт в дребните обитаеми места и общини би трябвало да има устойчиво централно ръководство получило доверието на хората.Промяната да се насочи към фискалната децентрализация. В момента личните доходи, които идват най-вече от имуществените налози, са прекомерно малко - за множеството общини - 3-4 пъти по-малко от прехвърлянията.Социалните неравенства могат да бъдат спрени с превъзмогване на демографската рецесия, с стопански напредък, вложения, обучение и опазване на здравето по европейски модели. Икономиката на знанието, " зелените " водородни технологии са нашето европейско бъдеще. Ще спра до тук, тъй като мисля, че дейностите приказват по-силно от думите.ДПС постоянно работи в полза на жителите и се отнася с схващане към проблемите на хората. Движение за права и свободи беше в основата на демократичните промени в страната и взима верните решения за демократичното развиване на страната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР