ДПС внася законопроект за забрана на издаването на т.нар. златни

...
ДПС внася законопроект за забрана на издаването на т.нар. златни
Коментари Харесай

ДПС внася законопроект за забрана на златните паспорти

ДПС внася законопроект за възбрана на издаването на така наречен " златни паспорти " за приемане на поданство против вложения.

Повод за законодателната самодейност на Движението е отчетът на Европейска комисия, в който се показва, че " златните паспорти " се оказват спънка в договарянията със Съединени американски щати за отпадане на визите за жители на България, Румъния и Кипър.

Според Движението за права и свободи въвеждането на безвизов режим за жители на Европейския съюз би трябвало да се форсира и за това капиталовото поданство би трябвало да бъде неразрешено, заяви Йордан Цонев.

" Тръгва ли в унисон с настояването на нашите американски сътрудници, още повече, че Европейската комисия приготвя такова законодателство, само че до 2025 година за възбрана на този тип паспорти, тъй като Европейската комисия счита, че това нарушава сигурността на Европейския съюз ", аргументира се той.

Проектозаконът е подготвен и ще бъде импортиран в първата работна седмица на 2022 година. С него напълно се отстранява опцията за издаване на " златни паспорти " и поради това, че Делян Пеевски незаслужено, съгласно Хамид Хамид, е бил забъркан в схеми за издаването на такива паспорти.

Движение за права и свободи ще изиска документи за всеки публикуван " златен паспорт " у нас.

" Ние опровергахме изрично и с обстоятелства и то доказателства от самите държавни институции, че няма такива данни на никое място в страната за негово присъединяване. Ние ще пожелаеме документи за всеки един съответен паспорт при какви учредения е публикуван, както ще пожелаеме и цялостна инспекция за положението на инвестицията, дали тя е осъществена, и това за всеки съответен " златен паспорт ", публикуван от българската страна. Там също ще открием забавни неща ", сподели депутатът от Движение за права и свободи Хамид Хамид.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР