ДПС увеличи влиянието си в местната власт, разшири географията и

...
ДПС увеличи влиянието си в местната власт, разшири географията и
Коментари Харесай

Карадайъ: Политическите реалности в България вече не са същите, отиваме при президента

Движение за права и свободи усили въздействието си в локалната власт, разшири географията и задачата беше изпълнена, регистрира след втория тур водачът на придвижването Мустафа Карадайъ. Движение за права и свободи съумя да си върне Джебел, Гърмен и Исперих, завоюва за първи път Павел Баня и Ветово, добави още той и заключи, че придвижването е спечелило 47 кметове на общини и 916 общински съветници.

" Решението на Централния съвет е изпълнено, като се изключи че сме спечелили доста повече, имаме и неизпълнени задания ", заложи и на самооценка Карадайъ. " Загубихме Сунгурларе, Хитрино, Никола Козлево и Дулово не успяхме да си ги върнем. Имаме още несвършена работа ", сподели още Карадайъ.

" Политическите действителности в България към този момент не са същите ", направи извода водачът на Движение за права и свободи. И прикани всички да защитят демокрацията в страната поради упражняван напън по места с присъединяване и на горски, и на служители на реда, над предприемачи. На този избор лъснала тоталната непросветеност на членовете на СИК, а до вота са били позволени претенденти, които не дават отговор на законовите условия, а са били регистрирани. Наблюдавали сме и неприемливо държание на ръководещите в изборните комисии, които се поставяли над закона. " Нашият апел довечера е освен към Движение за права и свободи, а и към всички свободни жители - да защитим демокрацията в нашата страна. Демокрацията е в риск при подобен модел ", моли водачът на Движение за права и свободи.

Карадайъ беше безапелационен, че партията му ще взе участие в срещата при президента по тематиката пропуски в Изборния кодекс, освен това изцяло готова. Движение за права и свободи също счита, че изборите " демонстрираха доста от дефектите на законовата уредба ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР