ДПС увеличи своите гласове с над 20 000, а мандатите

...
ДПС увеличи своите гласове с над 20 000, а мандатите
Коментари Харесай

Карадайъ: ДПС няма да подкрепи кабинет на ГЕРБ и БСП

" Движение за права и свободи усили своите гласове с над 20 000, а мандатите си с над 4 ", сподели още той.
„ Днес Централното оперативно бюро на Движение за права и свободи организира първото си съвещание след последните избори. Движение за права и свободи реализира доста добър резултат на тези избори. Партията ни е единствената, която усили своя резултат на тези избори, до момента в който другите две съществени партии ГЕРБ и Българска социалистическа партия изгубиха над 300 000 едната, над 450 000 – другата или 20 и надлежно - 37 мандата. Движение за права и свободи усили своите гласове с над 20 000, а мандатите си с над 4”. Това съобщи на брифинг водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

„ Движение за права и свободи не загуби нито един мандат от тези, които имаше в предходното Народно събрание”, сподели още той.

„ Българските гласоподаватели гласоподаваха с готовност за смяна, удостоверяваме, че разчитаме вотът на гласоподавателите като такова”, безапелационен бе той.

„ Движение за права и свободи няма да поддържа държавно управление на срутилите се партии - ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Ако предложат кабинет, ние няма да подкрепим. Но България би трябвало да взе участие в общия европейски спор, който тече сега. Затова, водени от грижата за хората и за страната, заявяваме че бихме подкрепили кабинет на новите партии в новото Народно заседание, което да има ясни и точни цели, без да участваме в него”, уточни още Мустафа Карадайъ.

Той прикани всички партии от новото Народно заседание за разговор и отговорност.

„ Ако трите политически обединения не съумеят да осъществят кабинет, Движение за права и свободи сме подготвени за нови избори още сега”, безапелационен бе водачът на Движение за права и свободи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР