ДПС ще участва във всякакви консултации и диалог по всички

...
ДПС ще участва във всякакви консултации и диалог по всички
Коментари Харесай

Йордан Цонев: А къде е разговорът за Лозан Панов?

ДПС ще взе участие във всевъзможни съвещания и разговор по всички тематики, в това число и за правосъдната промяна. Това съобщи от трибуната на Народно събрание зам.-председателят на Движението Йордан Цонев в отговор на декларация на съпредседателя на Демократична България Христо Иванов.

Ние неведнъж сме заявили, че сме за независимостта на правосъдната власт. Вземали сме под внимание и рекомендациите на Венецианската комисия и сме ги включвали в българското законодателството, сподели Цонев. " Когато приказваме за самостоятелна правосъдна власт, същинска самостоятелна - имате нашето партньорство и единодушие ", акцентира още той. И акцентира, че въпросът отваря две тематики.

Първата е желаеме ли в действителност самостоятелна правосъдна власт или желаеме подвластна, само че не от българската страна. Цонев даде образец с Румъния.

Второ – в случай че желаеме да приказваме за това кой уронва престижа на правосъдната власт, къде е тук диалогът за Лозан Панов, попита Йордан Цонев. И добави: „ Той не урони ли престижа, не е ли политически зает, не изнася ли политически отчети, не взе участие ли в политически събития? Не е ли страна в политическия развой, макар експлицитната възбрана? ” Има доста доказателства за това, безапелационен бе Цонев.

Движение за права и свободи ще внесе искане за чуване на министрите на финансите и стопанската система за описите по закона " Магнитски ", заяви Йордан Цонев.

" Къде в " Магнитски е правилото за непорочност до доказване на противното? Къде са изнасянията на доказателства за виновност, къде е отбраната в това дамгосване? Нашите сътрудници от Съединени американски щати могат да си одобряват, каквито желаят закони. Нашето почитание към тях като сътрудници ще продължи и за в бъдеще. Това е неотменима наша политика, само че за какво и кой разрешава на българското държавно управление да придвижва законодателство на Щатите на българска територия, откакто то не е пренесено на европейската. Кой разрешава това да се случи? Ние няма да спрем. Следващата седмица ще внесем искане за чуване на финансовия и икономическия министър за описите, на каква основа са направени, въз основа на кой български закон и така нататък и тъй наречените? ", сподели още Йордан Цонев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР