ДПС ще подкрепи кандидатурите за съдии в Конституционния съд, издигнати

...
ДПС ще подкрепи кандидатурите за съдии в Конституционния съд, издигнати
Коментари Харесай

Пеевски: ДПС ще подкрепи кандидатурите на ГЕРБ и ПП-ДБ за конституционни съдии

ДПС ще поддържа кандидатурите за съдии в Конституционния съд, издигнати от ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ). Това сподели пред публицисти в коридорите на Народното събрание ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски.

По-рано водачът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че кандидатурата на партията за парламентарен арбитър ще е Десислава Атанасова. Вчера от пресцентъра на ПП-ДБ оповестиха, че техният претендент ще е Борислав Белазелков.

" Има всички шансове това ръководство да изкара цялостен мандат ", сподели пред публицистите Пеевски.

" Нека да мине ротацията, тъй като това е доста значим миг и по-нататък ще забележим ", добави той и разяснява, че към момента се приказва единствено за един вицепремиер в новия кабинет.

Пеевски се обърна с молба да не се разисква опцията Движение за права и свободи да влиза в ръководството: „ Ние не желаеме да участваме в ръководството нито на равнище министри, нито на равнище зам.-министри “.

Председателят на ПГ на Движение за права и свободи удостовери, че е взел участие в днешната лидерска среща, която се организира преди началото на съвещанието на Народното събрание. Акцентът беше предварителният диалог по програмата на Народното събрание. " Искаме ясна стратегия какво ще работи Народното събрание, тъй като Народното събрание би трябвало да работи със същия ритъм, както в предходния сезон, от който сме доста удовлетворени ", сподели той.

Относно настояването му Тодор Тагарев да се яви в Народното събрание поради неналичието на предложения към депутати за ритуала по освещаване на бойните флагове на Богоявление, Пеевски сподели, че не е желал оставката на министъра на защитата, а е изискал той да се извини на Народното събрание.

„ Не е съществено една почтена експертка, една жена да понесе цялата отговорност, тъй като над нея има още няколко лица, които са го одобрили, а както самият министър показа и се извини, е минало и през него. Това е неточност за мен, по тази причина чакам той да си сервира извинения на Народното събрание. Няма нищо повече, не търсим сензация. “, сподели още Пеевски.

Писмото на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган е ориентирано към всички наши структури, сподели в отговор на въпрос Пеевски. „ Ще има ново начало в Движение за права и свободи, ние се връщаме при хората, тъй като считаме, че на избрани места връзката е изгубена, започваме интензивни срещи с всичките си структури по места и да се върнем там, откъдето е тръгнало Движение за права и свободи “, изясни Пеевски.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР