ДПС проведе възпоменателен митинг в памет на жертвите от първия

...
ДПС проведе възпоменателен митинг в памет на жертвите от първия
Коментари Харесай

Карадайъ от Млечино: Нашето единство се нарича ДПС

ДПС организира възпоменателен протест в памет на жертвите от първия кротичък протестен протест против така наречен „ възродителен развой “ с ардинското село Млечино, оповестиха от пресцентъра на партията.

„ Езикът, името, достойнството, достолепието, вярата. Това е в основата на нашата същина, на нашата еднаквост. Това ни прави индивиди “, сподели при започване на своето изявление ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ пред събралите се хиляди на площада в Млечино.

Всяка година ние се събираме на тези площади, с цел да си спомняме и да припомняме тези събития, които преживяхме преди 35 години, сподели Карадайъ. Като си припомняме тези събития, ние от тях не си извличаме мотиви за разделяне и ненавист. Напротив, ние от тази история само и единствено можем да се поучим. Да бъдем по мощни в името на бъдещето на нашите деца в нашата Родина България, изясни водачът.

Можем да бъдем мощни, когато сме дружно и сме единни, сподели още ръководителят на Движение за права и свободи. Такива бяхме през 1989 и 1990г. Това наше единение се назовава Движение за права и свободи, разгласи той.

30 години в нашата Родина ние вървим по пътя на демокрацията, правата и свободите. Ние се борим за народна власт, права и свободи, тъй като те не са даденост един път вечно. Всеки ден би трябвало да се борим за тях, съобщи още Карадайъ.

Лидерът даде образец с миналите локалните избори през 2019г. и сподели, че те демонстрираха, че след 30 години има голямо оттегляне от демокрацията. Ние сме призвани да се борим, да защитим и да утвърдим демокрацията в нашата Родина като основа за правене на политика, като основа и метод на живот.

Мустафа Карадайъ съобщи, че в България се прави лицемерната политика. В Европарламента партиите гласоподават за отбрана на езиковото разнообразие, идват в България и в българския парламент не разрешават използването на езиците в нашата Родина. Въпреки че Конституцията подсигурява използването и проучването на другите езици в нашата Родина без да се противопоставяме. Ето това е лицемерната политика, бе безапелационен той.

Лидерът на Движение за права и свободи съобщи, че след 30 години народна власт някои хора назовават себе си демократи, евроатлантици, само че се съмняват в своя принос по пътя на евроатлантизма, по пътя на демокрацията и се пробват даже да неглижират 30-те години народна власт в България. Опитват се да неглижират приноса на Движение за права и свободи да пристигна демокрацията и да падне тоталитарният режим, приносът на нашият почетен ръководител доктор Ахмед Доган за мирния преход от тоталитаризъм и комунизъм към народна власт в нашата Родина, добави той. Това са историческите обстоятелства и ние сме горди и почтени жители, които ще отстояваме и правата и свободите на всеки български жител, разгласи водачът.

Ще отстояваме демокрацията, ще работим за просперитета и за по-доброто бъдеще на нашите деца в нашата Родина България, заключи своето изявление ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

По време на митинга се прочете молитва от районния мюфтия и бяха сложени венци и цветя в памет на жертвите по време на така наречен „ възродителен развой “.

На митинга участваха още зам.-председателят на Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов, зам.-председателят и кмет на община Кърджали Хасан Азис, еводепутатът и ръководител на Младежко Движение за права и свободи Илхан Кючюк, народните представители Адлен Шевкед, Ерол Мехмед, Имрен Мехмедова, Танер Али, Ихсан Хаккъ, Елхан Кълков и Хайри Садъков, членът на ЦОБ Ердинч Хайрула, регионалният ръководител на Движение за права и свободи Кърджали и кмет на община Ардино Изет Шабан, кметове на общини, посетители от страната и Р Турция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР