ДПС проведе възпоменателен митинг в Момчилград, на който бяха почетени

...
ДПС проведе възпоменателен митинг в Момчилград, на който бяха почетени
Коментари Харесай

Карадайъ:Политиката на разделение и омраза да спре

ДПС организира възпоменателен протест в Момчилград, на който бяха почетени жертвите на така наречен „ възродителен развой “.

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ акцентира, че Движение за права и свободи има концепцията и политическите причини за правене на политика у нас. „ Затова с горделивост и достолепие споделяме, че политиката на разделяне, опълчване и ненавист би трябвало да спре у нас. Че патриотите на България сме тук на този площад. Че, в случай че желаеме да следваме заветите на Апостола Васил Левски и желаеме да бъдем патриоти в нашата чиста и свята република, ще отстояваме демокрацията, идентичните правила за всички. И както Апостола е споделил: „ И турци, и българи и всички етноси ще бъдем равни! „ Равни ли сме през днешния ден обаче?!, попита водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

„ След 30 години народна власт, нашите братя дадоха живота си за името, в името на името, в името на вярата “, съобщи още Карадайъ.

Пред паметника на жертвите на тоталитарния режим в центъра на Момчилград се събраха стотици поданици на града, посетители от страната и от Турция на възпоменателен протест. Сред присъстващите бяха зам.-председателите на Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов Хасан Азис, зам.-председателят на Народно събрание Нигяр Джафер, евродепутатът и ръководител на Младежко Движение за права и свободи Илхан Кючюк, евродепутатът Атидже Алиева-Вели, членът на ЦОБ на Движение за права и свободи Ердинч Хайрула, народните представители Имрен Мехмедова, Танер Али, Севим Али, Джейхан Ибрямов, Ерол Мехмед, Адлен Шевкет, Хайри Садъков, регионалният водач на Движение за права и свободи и кмет на община Ардино инж. Изет Шабан, репресирани от тоталитарния режим, близки на трагично починалите, кметове на общини, ръководители на общински препоръки, както и депутатът от Народно-републиканската партия (CHP) в Турция Кямил Окяй Съндър.

Възпоменателен протест се организира и в момчилградското село Груево пред паметник-чешмата, която е построена в памет на Абдулазис Бекир, Мустафа Али и Мустафа Ибрахим.

 Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР