ДПС предлага връщане на старото положение за шума на открито.

...
ДПС предлага връщане на старото положение за шума на открито.
Коментари Харесай

ДПС предлага връщане на старото положение за шума на открито

Движение за права и свободи предлага връщане на остарялото състояние за шума навън. Депутатите от придвижването са внесли през днешния ден в Народното събрание промени в закона за отбрана от шума в околната среда. Това заяви пред публицисти в Народното събрание зам.-председателят на ПГ на партията Хамид Хамид.

В остарелия режим часовете, в които се забраняваше мощна музика и шумове навън, бяха от 23.00 до 7.00ч. сутринта, което Движение за права и свободи предлага да се възвърне. Според настоящата наредба възбраната е до 8.00 часа.

Проектът връща също пълномощията на общините да управляват шума навън, изясни Хамид. Променя се режимът и отговорността кой да управлява и кой да прави инспекциите, акцентира той, представен от Българска телеграфна агенция в петък.

По думите му, задачата е да се прекрати цялостното заличаване на огромна част от българския малък и междинен бизнес и по-специално ресторантьорския по българското Черноморие. С измененията се анулират текстовете, които нанесоха тези вреди, добави Хамид.

Депутатът се базира на данни на асоциацията на ресторантьорите, съгласно които спадът това лято е над 40 на 100.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР