ДПС осъжда нарушаването на териториалната цялост на Украйна в разрез

...
ДПС осъжда нарушаването на териториалната цялост на Украйна в разрез
Коментари Харесай

ДПС осъди признаването на ДНР и ЛНР.Иска обща позиция на парламента

ДПС осъжда нарушаването на териториалната целокупност на Украйна в прорез с интернационалното право. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в Народното събрание. И акцентира: " Признаването на независимостта на ДНР и ЛНР и разполагането на войски и военна техника минира мирното решение на спора ".

Ние от Движение за права и свободи чакахме, че Народното събрание  ще има обща декларация по въпроса, обвързван с Украйна. След като чухме произнесените заявления от другите парламентарни групи от трибуната на Народно събрание, видяхме, че очевидно не могат да реализират единодушие за обща декларация на Народно събрание, разяснява водачът на Движение за права и свободи.

" Ние към момента сме с вяра, че по такива значими въпроси Народното събрание може да реализира необятно единодушие. Движение за права и свободи осъжда нарушаването на териториалната целокупност на Украйна в прорез с интернационалното право. Признаването на независимоста на ДНР и ЛНР и разполагането на войски и военна техника минира мирното решение на спора ", безапелационен бе Карадайъ.

Ние сме за разговор и спокойно решение на противоречивите въпроси. Движение за права и свободи сме за съблюдаване на интернационалните правила и осъществяване на Минските съглашения. Ние сме към момента в очакване и с вяра Народното събрание да може да реализира необятен единодушие и да има обща декларация, акцентира водачът на Движение за права и свободи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР