ДПС най-вероятно няма да подкрепи предложението за нова конституция и

...
ДПС най-вероятно няма да подкрепи предложението за нова конституция и
Коментари Харесай

ДПС казва НЕ на ВНС и нова конституция

ДПС най-вероятно няма да поддържа предлагането за нова конституция и привикване на Велико национално заседание за приемането й. Това научи " Стандарт " от свои източници.

Един от причините е, че съгласно партията на Доган, по този начин препоръчаният от Бойко Борисов и ГЕРБ план не съдържа промени на правилата и философията на главния закон на страната.

Преди седмица водачът на Движението Мустафа Карадайъ напомни словото на почетния ръководител Ахмед Доган от декември 2019 година, в което се акцентира нуждата от рестарт на политическия и демократичния модел. Това обаче може да се случи само при зрялост на политическия хайлайф и на гражданското общество. Доган обвърза рестарта и с моралния императив, който допуска както отбрана на полезностите, по този начин и слагането на  нови национални цели и задания.

Както " Стандарт " към този момент написа, при старта на есенната сесия на Народното събрание се чака програмна тирада на ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, в която той ще очертае бъдещите дейности на Движението.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР