ДПС: Мафията напусна залата“Това, което се случи тази нощ, беше

...
ДПС: Мафията напусна залата“Това, което се случи тази нощ, беше
Коментари Харесай

ПП заплашиха с „битка по улиците“ заради хартиената бюлетина и напуснаха пленарната зала


Движение за права и свободи: „ Мафията напусна залата “

„ Това, което се случи тази нощ, беше един фарс, нямаше нищо общо с парламентаризъм. Това беше една насмешка, в която всички маски паднаха. Това беше нахлуване против демокрацията, дотук с улеснението на гласуването ”. Това съобщи от парламентарната естрада ръководителят на ПГ на „ Продължаваме промяната “ Андрей Гюров във връзка измененията в Изборния кодекс.

„ Покушението против демокрацията се случи. Това е офанзива против българските жители, прогонени от вашето ръководство да търсят бъдеще в Европа “, сподели Гюров.

По думите му към този момент нищо не подсигурява вота на гласоподавателите, машините няма да пазят данни, а са се трансформирали в принтери на бюлетини.

„ Те са измислили тази скица, старите партии, партиите от статуквото, към които през вчерашния ден публично се завърна и Българската социалистическа партия. Тази борба не завърши тази нощ, нито ще завърши тук в зала, тя ще продължи на улиците “, безапелационен е Гюров. 

Политическа партия заплашиха с митинги поради връщането на хартиената бюлетина. „ Тази борба ще продължи и по улиците, тъй като няма български жител, който ще одобри тази подигравка “, закани се Андрей Гюров.

След това изявление цялата ПГ на Политическа партия напусна залата.

Последва остра реакция от водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който разгласи: „ Мафията напуща ”. Карадайъ обърна внимание на ръководителя на Народно събрание Вежди Рашидов да прави забележка и да санкционира с премахване от съвещания депутати, които „ назовават съперниците си мафия ”.

„ Народни представители, които в очевидно нарушаване на закона обитаваха във властта, заедно с машинациите с машините, съгласно тях това е народна власт, а тези, които се пробват да вкарат един естествен ред по европейски модел, те този модел да го назовават мафия ”, съобщи водачът на Движение за права и свободи.

„ Тези, които се окачествиха какви са на терена на политиката, те си отпътуваха ”, установи той напускането на Политическа партия.

Няколко минути по-късно пленарната зала избухна в смях и възгласи, откакто Кирил Петков се върна, с цел да попита нещо представител на администрацията на Народно събрание на трибуната.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР