ДПС е най-технологичната партия в България. С тези думи лидерът

...
ДПС е най-технологичната партия в България. С тези думи лидерът
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: Европа има доверие на ДПС

ДПС е най-технологичната партия в България. С тези думи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, претендент за президент на Движението и лидер на шуменската листа на партията, застана пред гласоподавателите в града. На предизборната среща участваха зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев, членът на ЦОБ на Движение за права и свободи Хамид Хамид, втори в шуменската листа и регионалният координатор на Движение за права и свободи за Шумен Айсел Руфад. Гост на събитието бе Христо Бисеров. Карадайъ изненада депесарите като включи от Страсбург претендента за вицепрезидент Искра Михайлова.

Тя бе избрана отново за заместник-председател на третата по величина група в Европарламента - групата на либералите " Обнови Европа ", което е голямо самопризнание за Движение за права и свободи и цяла България.

Практиката в Европарламента е депутатите да заемат управителни постове единствено за половин мандат, с цел да може да има по-голяма представителност на страните. Но госпожа Михайлова освен бе избрана отново, тя получи най-вече гласове, сподели Карадайъ. И напомни, че в предходния Европарламент по същия метод Искра Михайлова бе два пъти избирана за ръководител на най-голямата комисия - по районно развиване и по този начин изкара цялостен мандат.

Ето по този начин работи Движение за права и свободи - получаваме уважението и признанието на Европа, сподели Мустафа Карадайъ и напомни, че президентът на АЛДЕ е Илхан Кючюк, ръководителят на европейската демократична юноша е Антоанета Асенова от Движение за права и свободи, а за цялата европейска селскостопанска политика дава отговор Атидже Алиева - Вели. Европа има доверие на Движение за права и свободи, тъй като Движението има едни и същи полезности и позиции и сме идентични и в Шумен, и в София, и в Страсбург, и в Брюксел, сподели Карадайъ.

За Европа разграничителни критерии няма. Критериите на Европа са кой какво може, какъв капацитет има и какво направи прави, акцентира водачът на Движение за права и свободи. Той акцентира, че с кандидатурите на Движението за президент и вицепрезидент Движение за права и свободи декларира, че " нашата Родина България има потребност от нов стадий в развиването на демокрацията. Етап, в който хората ще се правят оценка и избират по това какво могат ".

В България в последните 12 години има оттегляне от демокрацията, демокрацията ни е в рецесия. Едно разединено общество няма разцвет. Затова през днешния ден в България имаме потребност от единение на нацията, безапелационен бе Карадайъ.

Ние имаме дълг и задача да пазим нашита Родина България, да пазим мира и стабилността, да сме поръчител за правата, свободите и сигурността на българските жители, добави той.

Българското културно завещание да бъде налично за цяла Европа и целия свят е една от огромните цели на Михайлова. Всеки един европеец да усеща за свое обвързване да посети Плиска и Преслав, да се поклони пред руините една държавност, която е от първите в съвременна Европа, да разбере културата на българина, да разбере от кое място идва модерна Европа, разглеждайки Мадарския конник, сподели Искра Михайлова във видеообръщението си от Страсбург. И добави: " Да крачи през Шуменската цитадела и да се възхищава от паметника на създателите на България, да разбере историята на България и да оцени голямото богатство, което се крие в българските музеи, архиви, библиотеки. ".

Но дружно с това модерният европеец би трябвало да прекрачи прага на Томбул джамия. Ще го посрещнем, нали? За да види хубостта, силата, голямата упоритост и преплитането на културите в един от най-големите монументи на ислямската вяра на територията на Балканския полуостров. Нека създадем по този начин, че българското културно завещание да бъде позната част от европейското културно завещание, допринасяща за бъдещето на обединена Европа, сподели още Искра Михайлова.

Липсата на доверие в институцията е следващата причина за рецесията дружно с задкулисието на кръга " Капитал ", безотговорността на ръководещите и неналичието на водачество, съобщи зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев.

" Знаете, че демокрацията съществува през правила. Това са конституцията и законите на страната. Тези правила обаче се реализират през институциите - Народното събрание, Министерски съвет, президента, правосъдната власт ", напомни Йордан Цонев.

Той добави, че не е вест това, че институциите през днешния ден са на най-ниската точка на доверие от началото на прехода.

Изборите са 2 в 1 и те би трябвало да сложат завършек на една пандемия, която от няколко години за голямо страдание се откри в българския политически живот. Пандемията на хаоса, омразата, разделянето, вдигнатия пестник. Време е от политиката да си отиде моделът Радев – Борисов. Време е от политиката, да си отиде фасадната народна власт на кръга " Капитал ". Време е, тъй като през всичките тези години без да се явяват на избори кръгът " Капитал " имат своите министри. Така подменят действителният избор на хората с една единствена цел - да задоволят своите стопански ползи, съобщи още Хамид Хамид.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР