Дойде време за най-големия финал във футбола – този на

...
Дойде време за най-големия финал във футбола – този на
Коментари Харесай

Малко голове, много напрежение и величествен сблъсък във финала на Световното по футбол

Дойде време за най-големия край във футбола – този на Световното състезание в Катар. Един против различен се изправят два тима, печелили международната купа по два пъти досега – Аржентина и Франция. А упованията към сходен конфликт могат да бъдат единствено едни – здрав конфликт, представление и футбол на най-високо ниво.

Аржентина започва кошмарно присъединяване си на Мондиала, откакто позволи сензационна загуба от Саудитска Арабия. След това обаче „ гаучосите “ оправдаха упованията на , като още преди шампионата българската компания за  разгласи Меси и компания за любимец №2 за международния връх (след Бразилия).

Срещу себе си обаче южноамериканската селекция има състава на международния първенец – Франция. „ Петлите “ са първият тим след Бразилия, който печели купата, а по-късно доближава до край. Дали обаче Килиан Мбапе и компания могат да се трансфорат в третия тим, защитил златните си медали?

Кой е любимец във финала на Световното състезание?

Противно на първичните упования, Франция съумя да преодолее кадровите проблеми и да излезе безпроблемно от групата си, а по-късно не срещна съществени провокации и в елиминациите. „ Петлите “, предвождани от Килиан Мбапе, желаят да защитят международната си купа от 2018-а, а с цел да се случи това, efbet предлага 1.95* коефициент!

Очакванията за равносилен край се удостоверяват и от обстоятелството, че efbet предлага ставка 1.90* за Аржентина да завоюва трофея – разлика от единствено 0.05 пункта по отношение на „ петлите “. Мнозина обаче чакат, че и финалът няма да бъде толкоз зрелищен откъм голове, както бе през 2014-а, когато Аржентина загуби с 0:1 от Германия. За финала през 2022-ра efbet дава 1.59* коефициент за под 2.5 гола, до момента в който за над 2.5 гола ставката е 2.45*.

Ще има ли краен победител в постоянното време?

За футболните анализатори е мъчно да предвиждат и дали мачът ще се реши в постоянното време. efbet предлага пазар да има продължения в мача, който е с коефициент 3.00*, до момента в който противоположният залог – да няма продължения – е със ставка 1.42*. Букмейкърът дава и пазар срещата да бъде решена от дузпи, като коефициентът за това е 5.20*.

Нерви и конфликти ще бележат финала?!

Въпреки че огромна част от съдиите „ криеха “ картоните по време на шампионата в Катар, наподобява упованията за финала са малко по-сериозни що се отнася до грубата игра. Да има 4 или повече картона в мача е оценено на 1.61* от efbet, до момента в който 3 или по-малко – 2.25*. В същото време темпераментът на „ гаучосите “ наподобява ще играе роля, защото Аржентина е „ любимец “ да си изкара повече картони (2.25* против 2.65* за Франция)!

Меси против Мбапе – коя звезда ще свети по-ярко на финала?

В „ скромната “ визитка на Лионел Меси отсъства само купа от международно състезание, като той пропусна първия си късмет през 2014 година. Вече на 35 години той ще се надява този път да е от страната на спечелилите, а да се разпише в мача е оценено 2.85* (по всяко време) от .

Той обаче се изправя в спор и за „ Златната обувка “ и за „ Златната топка “ с Килиан Мбапе – създателят на 5 гола в Катар досега и футболист, който през 2018 година се разписа един път на финала (4:2 против Хърватия).

Коефициентът да се разпише и в този край е 3.05*!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР