Дойде дългоочаквания голям ден за 392 000 пенсионери. Те са

...
Дойде дългоочаквания голям ден за 392 000 пенсионери. Те са
Коментари Харесай

Голям ден за 392 000 пенсионери. Вземат по 120 лв.

Дойде дълго чакания огромен ден за 392 000 пенсионери. Те са с пенсии от 300 лв. и 1 стотинка до 369 лв. ще получат по 120 лева еднократната финансова помощ. Агенцията за обществено подкрепяне стартира да изплаща от през днешния ден бонусите.

Финансовата помощ ще бъде разплатена по банкова сметка или в пощенски клон до 26 април в това число.

Водещият аршин за даването на финансовата поддръжка за хранителни артикули е единствено размерът на изплащаната пенсия без значение от типа ѝ, изясни пред БНР Людмил Димитров - основен специалист в общественото министерство. Той добави, че съгласно текста в закона за държавния бюджет, където е регламентирана помощта, е посочено, че става дума за пенсионери.

„ Отчита се размерът на пенсията, общ брой от пенсиите и добавките към тях. Нека хората да знаят, че добавката, която се изплаща в размер на 50 лева месечно, тя няма да се взема поради при пресмятане на прихода “, изясни Димитров.

Национален осигурителен институт е дал на Агенцията за обществено подкрепяне по длъжностен път информацията за правоимащите пенсионери. „ На хората ще се изплащат тези помощи, там, където получават пенсиите си и по метода, по който те получават пенсията си или по банкова сметка “, сподели специалистът.

В случай, че някой от жителите не получи дължимите средства в пощенска станция, от която нормално взима пенсията си, е належащо да се обърне към Дирекция „ Социално подкрепяне “ по местоживеене за уточняване на настоящия му адрес, с цел да може да бъде включен в описите в идващ интервал.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР