Доверието на номинираната за ротационен премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел

...
Доверието на номинираната за ротационен премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел
Коментари Харесай

Росен Желязков: Който познава Мария Габриел, знае, че тя не е от момичетата, които плачат

Доверието на номинираната за ротационен министър председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел може да бъде възобновено, в случай че от „ Продължаваме промяната “ изрично кажат, че тя ще получи от президента Румен Радев втория мандат за сформиране на държавно управление.

Това съобщи в предаването „ Тази събота “ по БТВ ръководителят на Народното събрание Росен Желязков, във връзка със записа от Националния съвет на „ Продължаваме промяната “.

Желязков посочи, че не е слушал цялостния запис, а е чел заглавията в медиите, свързани с него.

 Снимка: БГНЕС

Той отхвърли, че Мария Габриел съвсем се е разплакала по време на диалозите ПП-ДБ и подсети, че е взел участие в тези диалози.

„ Който познава Мария, знае, че тя не е от девойките, които плачат. Този роман има белезите на една доста неприятна презентация на дамата в политиката като нещо ретроградно – видите ли в един миг няма кураж и си изпуска нервите. Тази интерпретация е нездравословна “, посочи Желязков.

Той разгласи, че през днешния ден ще бъде свикано съвещание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, с цел да се проучва обстановката от позиция на мандата.

Председателят на Народно събрание съобщи, че е риторичен въпросът дали с изваждането на този запис в този миг не се съботира процесът по сформиране на кабинет с втория мандат.

„ Ние би трябвало да съумеем сега да върнем доверието в процеса, а доверието в процеса може да се върне единствено, в случай че съставът на кабинета бъде задоволително уравновесен, а не кабинет с политически задания, които още на първите седмици и месеци ще взривят доверието. И тогава ще се сочи някой за отговорен – в тази ситуация ще се сочи ГЕРБ за отговорен, че е развалил кабинета “.

Етикети: записиМария ГабриелППсъвет
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР