Довчера си бил пълен със сила и енергия. Съвсем доскоро

...
Довчера си бил пълен със сила и енергия. Съвсем доскоро
Коментари Харесай

Този мъж има болест на Алцхаймер. Но това, което направил синът му, е достойно за възхищение

Довчера си бил цялостен със мощ и сила. Съвсем до неотдавна си пял на сцената, а признателните фенове са те аплодирали… А през днешния ден към този момент си не запомнил личното си име и не разпознаваш личния си наследник.

Точно това се случва в живота на 80-годишния англичанин Тод Макдермот. Той бил професионален създател на песни и имал стотици текстове на песни в паметта си. Но старостта пристигна, а с нея и Алцхаймер – ужасяващ и чест сателит на хората в преклонна възраст.

Болестта на Алцхаймер е мозъчно заболяване, което предизвиква постепенна загуба на паметта. Възрастният става дете – от паметта му се изтриват освен професионалните познания, само че и най-простите и нужни дейности.

Пациентите не помнят по какъв начин да се хранят, обличат, мият – описът е безконечен. Хората с това заболяване не помнят къде живеят, тъй че постоянно се губят и изчезват.

Най-трудно в такива обстановки е за околните и приятелите на болния от Алцхаймер. В последна сметка самият болен човек най-често не осъзнава измененията, които се случват с него.

Няма лек за това заболяване, само че можете да забавите развиването му. За да извършите това, би трябвало непрекъснато да принуждавате мозъка на пациента да работи, да упражнявате паметта му – до момента в който той към момента я има.

Точно това прави грижовният и любящ наследник на Макдермот, Мак.

Синът измислил неповторима терапия за татко си, която хем носи наслада на стареца, хем тренира паметта му.

Синът вози татко си с кола по улиците на града и пеят като дует песните, които пускат радиото! В тези моменти лицата и на двамата греят от благополучие.

Поемете щафетата на Mac и помогнете на обичаните си хора да се преборят с Алцхаймер. Пейте песни с тях, учете стихове, решавайте кръстословици, решавайте задания и пъзели. А видеоклиповете на семейство Макдермот ще ви вдъхновят!

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР