Дотук бяхме, в неделя затваряме. Така жената, която е на

...
Дотук бяхме, в неделя затваряме. Така жената, която е на
Коментари Харесай

Става ужасно в България на Киро! Синът на Христо Бонев фалира, затвори любимо на Пловдив заведение

Дотук бяхме, в неделя затваряме. Така дамата, която е на промяна в едно от най-хубавите кафенета в центъра на Пловдив, заяви неприятната вест. От дни на витрината има надпис „Продава се“.

Заведението, благосъстоятелност на сина на Христо Бонев Радостин и на съдружника му от Гърция Михалис, просъществува 4 години. Но високите разноски създали бизнесът им неосъществим. 5000 лв. бил наемът на дребното помещение, в което даже няма и WC, а месечната сметка за ток е 2500 лв.. Към тях се прибавят 3000 лв. за заплати на двама души и осигуровки.

А дневният оборот не надвишавал 200-300 лв.. Отделно се желае непрестанно зареждане на стока, която не е евтина, тъй като се доставя непосредствено от Гърция.

Именно с нея беше фамозно заведението – с гръцките сладкиши като портокалопита, топлите баници със спанак и сирене фета (спанакопита), ядките, соленките, меломакароните. Отделно кафето беше доста класно и това трансформира балерината Русалия Кирова в непрекъснат клиент на заведението. Сега тя е тъжна, защото всеки ден към 11 часа беше там и се срещаше с другари. Мястото е комфортно – в някогашния хотел „България“.

„Ще ми липсва много“, признава Русалия. Освен поради хубавото кафе, ходела и поради сина на Христо Бонев, тъй като е другарка с татко му. Там постоянно виждала почетния консул на Италия Джузепе Де Фраческо, който не пропущал да я почерпи.

„Скоро едновременно се засякохме с него, с колоритния ресторантьор Янис Хадзигеоргиу и доктор Константин Зисов. Тримата се надпреварваха кой да ме черпи. Казвам им: „Чакайте, бе! Мога сама да си го платя. При това употребявам отстъпка като почетен клиент“, описа със смях брачната половинка на ДиКиро.

Именно в това кафене завързала другарство с латвийката Вика, която постоянно сядала там. Тя живее в емблематичната къща с кулата над Античния спектакъл, където преди време се снима филмът „Клиника на третия етаж“. Съпругът на Вика бил американец и той идвал също в заведението. В гръцкото кафене Русалия се срещнала и с двама симпатични съпрузи – пловдивчанка и италианец, и всеки ден дружно обменяли по някоя приказка.

„Вече не зная къде ще вървя. Не желая да навестявам заведения с доста народ. А това беше мъничко, кокетно в идеалния център на Пловдив“, споделя Русалия.

Съдружникът на Радостин Бонев Михалис се прибирал в Гърция. „Наистина няма работа, а разноските са непосилни“, призна пред „24 часа“ Радостин. Казва, че има възможност да реалокират заведението, в случай че намерят по-подходящо място с търпим наем.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР