Доц. Атанас Мангъров – един от най-големите Covid-скептици и противник ...

Доц. Атанас Мангъров – един от най-големите Covid-скептици и противник

Взрив! Кой става здравен съветник на Кирил Петков

Доц. Атанас Мангъров – един от най-големите Covid-скептици и съперник на ограничаващите ограничения – ще е част от нова работна група, която ще се образува под егидата на премиера Кирил Петков.

В нея ще вземат участие учени, които пазят тезата, че противоепидемичните ограничения би трябвало да продължат, както и такива – като Мангъров, които са на противоположната позиция. Ръководителят на Covid-отделението на Инфекциозна болница се включи в митинга на „ Възраждане “ на 12 януари пред Народното събрание, а два дни по-късно се причисли към партията на среща с Петков в Министерски съвет.

Премиерът разгласи по време на демонстрацията на „ Възраждане “ против зеления документ, че е подготвен да договаря с „ специалисти по Covid “ от митинга.

„ Срещата при премиера Кирил Петков мина градивно. Основното е, че поискахме мигновено отпадане на зелените документи, което обаче на този стадий ни беше отказано “, обявиха от най-малката по бройка парламентарна група.

С Петков се срещнаха зам.-председателите на партията Цончо Ганев и адв. Петър Петров, както и „ здравният специалист “ на групировката Атанас Мангъров.

До сряда идната седмица ще стане ясно кои са останалите специалисти, които ще се включат в групата. Тя ще работи най-малко две седмици, след което ще се изготви отчет до какви заключения са стигнали съперниците и поддръжниците на Covid-мерките.

Източник: standartnews.com


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg