Доц. Анел Кунчев потвърди казаното за една от ваксините от

...
Доц. Анел Кунчев потвърди казаното за една от ваксините от
Коментари Харесай

Българите вече не искат АстраЗенека

Доц. Анел Кунчев удостовери казаното за една от имунизациите от здравния министър. Има значителен отлив на българи, искащи да се имунизират с оксфордската ваксина (Vaxzevria на AstraZeneca). Това заяви главният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

Както е известно, проф. Костадин Ангелов заяви, че ползата към препарата е понижен фрапантно.

" Може някои хора да изискат да се реваксинират със същия препарат, само че кардинално, в случай че има някакви аргументи за ограничение на приложението - поради възраст или показания, то декларираното от България количество ще е допълнително. Това се отнася и за други страни и е добре да има общоевропейско решение и опция поръчката в договорите да бъде изменена ", разяснява Кунчев.

Според него, теоретично, би трябвало да може да се смени типа на имунизацията.

" Имунизацията е значима за организма, без значение по какъв метод се провокира образуването на антитела против вируса. Досега обаче няма сходна процедура на промяна на имунизациите и не се знае какъв брой ефикасен и нескончаем би бил подобен имунитет.

Засега няма и рекомендация за потребление на противосъсирващи лекарства преди или след имунизиране. Всеки случай е би трябвало да се преценя съответно.

От Националния действен щаб (НОЩ) ще изискат мнения за Vaxzevria от три експертни съвета, след които на хората ще бъде отправена рекомендация – да не вършат нищо, да отсрочат или да повторят със същата ваксина ", добави доцент Кунчев.

Ако една от съществуващите ваксини отпадне, имунизационните проекти във всички страни ще бъдат затруднени. У нас обаче няма да е съдбовно. Все повече се усилват количествата, които получаваме и от другите декларирани ваксини.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР