Достойното поведение е гражданската позиция, а не позорното мълчание. Мълчанието,

...
Достойното поведение е гражданската позиция, а не позорното мълчание. Мълчанието,
Коментари Харесай

Елена Гунчева: Достойното поведение е гражданската позиция, а не позорното мълчание

„ Достойното държание е гражданската позиция, а не позорното безмълвие. Мълчанието, скъпи възрожденци, е за овцете. Мълчат жертвите. Мълчат страхливците. Мълчат гузните. В гражданското общество във връзка с никой политик и партия не би трябвало да има безмълвие. “ Това написа във фейсбук юрист Елена Гунчева-Гривова.

SafeNews разгласява целият текст без редакторска интервенция.

Докато една политическа партия получава държавна дотация, т.е. национални пари, до момента в който плащаме заплати на депутатите й и им плащаме безотечтни и командировъчни, то гласоподавателите имаме правото да подлагаме на критика и да задаваме въпроси.

След като партия или водач вършат неточности, право на всеки български гласоподавател е да подлага на критика и слага въпроси. Това е политическо право, обезпечено и от Конституцията. Не е редно и вярно да се подлагат на критика хора отвън политиката, които не оказват въздействие върху публичното мнение или ръководството на страната. Но когато се бориш за място на депутат, всеки има право да те подлага на критика и да ти задава въпроси, а ти си задължен да отговаряш.

Мълчанието, скъпи възрожденци, е за овцете. Мълчат жертвите. Мълчат страхливците. Мълчат гузните. В гражданското общество във връзка с никой политик и партия не би трябвало да има безмълвие. Защото те ни ръководят, те вършат законите, оферират решения, техни фрагменти са в общинските препоръки, общини, министерства, организации, непрекъснати комисии в Народното събрание.

Достойното държание е гражданската позиция, а не позорното безмълвие!

Елена Гунчева-Гривова

Позицията в този коментар отразява персоналното мнение на създателя и може да се разграничава от тази на SafeNews

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР