Доставките за ЕС на ваксината срещу коновируса на американската фармацевтична

...
Доставките за ЕС на ваксината срещу коновируса на американската фармацевтична
Коментари Харесай

Още една ваксина! Препаратът на Джонсън енд Джонсън идва в Европа на 19 април

Доставките за Европейски Съюз на имунизацията против коновируса на американската фармацевтична компания " Джонсън енд Джонсън " ще стартират от 19 април. Това заяви компанията пред Франс прес.

Ваксината получи в средата на март зелена светлина от Европейската организация за медикаментите. Така Европейски Съюз разполага с четири утвърдени ваксини - тези на " Пфайзер/Бионтех ", " Модерна ", " АстраЗенека/Оксфорд " и в този момент тази на " Джонсън енд Джонсън ", предава Българска телеграфна агенция.

За да може да усили индустриалния си потенциал и да отговори на търсенето, " Джонсън енд Джонсън ", подписа през последните месеци няколко съглашения с лаборатории подизпълнители в Европа - във Франция това беше " Санофи ", в Италия - " Каталент ", а в Германия ИДТ " Биологика ". Активната субстанция, която дава резултатност на имунизацията, ще идва от предприятието на " Джонсън енд Джонсън " в Лейде в Нидерландия.

Европейски Съюз поръча 200 милиона дози от американската компания с алтернатива за още 200 милиона спомагателни дози. Очаква се Европейски Съюз да получи през второто тримесечие на актуалната година към 55 милиона дози, сподели в средата на март председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.

Ваксината е въз основата на вирусен вектор, съгласно технология, към този момент употребена от компанията, по-специално против вируса на ебола, и се ползва в една доза.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР