Доста страни от ЕС са се противопоставили на идеята на

...
Доста страни от ЕС са се противопоставили на идеята на
Коментари Харесай

Експерт разпердушини мярката за пестене на природен газ

Доста страни от Европейски Съюз са се противопоставили на концепцията на Европейската комисия за понижаване на потреблението на природен газ с 15% тази зима. Причината е, че никой не има вяра в резултата на сходна мярка, а осъществяването й за доста страни не е нищо повече от благопожелание.

" В много огромна степен тя е несъстоятелна. Технологията, по която се популяризира централизирано топлоподаване, не разрешава нещо да се контролира централно. Всяка една топлофикация би трябвало да подава толкоз топлинна сила, колкото поемат клиентите, регулирането се прави от клиентите ", сподели пред Българска национална телевизия Кремен Георгиев - ръководител на Асоциацията на топлофикационните сдружения.

Коментарът на Георгиев е във връзка на това, че топлофикациите ще се окажат измежду най-засегнатите от сходна мярка, а (д)ефектът й ще се трансферира върху крайните клиенти.

По контракт газът за топлофикациите за идния отоплителен сезон е подсигурен, заяви Кремен Георгиев.

Преди началото на отоплителния сезон не можем да чакаме нарастване на цените на парното и топлата вода, сподели още шефът на Асоциацията на топлофикационните сдружения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР