Доста самокритични бяха футболистите от френския национален отбор след победата

...
Доста самокритични бяха футболистите от френския национален отбор след победата
Коментари Харесай

Не се гордеем с представянето си, обявиха френските национали след победата

Доста самокритични бяха футболистите от френския народен тим след успеха с 1:0 над България. Играчите на Дидие Дешан сами акцентираха обстоятелството, че не се изиграли добър мач, само че са спечелили с помощта на ранния гол на Блез Матюиди.

" Върху нас имаше напрежение след успеха на Швеция, тъй че трябваше да спечелим непременно. В началото се представихме добре, само че по-късно нямахме добър надзор над топката. Това несъмнено беше мач за мъже и аз се веселя, че го спечелихме, това е значимото ", сподели след дуела капитанът Юго Лорис.

Голмайсторът Матюиди регистрира обстоятелството, че Франция е първият тим, който побеждава България в София от повече от две години: " Те са мощен хазаин и играха добре, само че ние не бяхме на нормалното си равнище ".

On est 1er du groupe, on a notre destin entre nos pieds
1 victoire mardi contre la Biélorussie nous assurerait la qualif' pour la #CDM2018! pic.twitter.com/5dSrAGyI61
— Equipe de France (@equipedefrance) October 7, 2017

Най-критичен беше най-младият във френския състав – Килиан Мбапе. Нападателят на ПСЖ не остана удовлетворен от своето показване, като нямаше нито един късмет в дуела.

" Не се гордеем от метода, по който играхме. Аз не си закривам очите и не се укривам, знам че не направих добър мач, несъмнено имаме шанс, че спечелихме. Извинявам се и на почитателите, за които надали е било прелестно да ни гледат по какъв начин се мъчим по терена ", изясни Мбапе. " Поздравления и за Юго, който избави доста рисково състояние в доста значим миг и не разреши да ни изравнят ", добави нападателят.

Голямата звезда Антоан Гризман удостовери думите на колегата си в нападението, изразявайки мнение, че Франция е трябвало да вкара втори гол. " Не биваше да си усложняваме мача, само че просто не бяхме задоволително положителни в нахлуване, нямахме обстановки да вкараме втори гол, с което да си улесним и срещата ".

Доста по-разнопосочни отзиви имаше в българския състав, като множеството футболисти имаха друга позиция за случилото се на терена.

 Страхил Попов счита, че България е била близо даже до победа против французите.
© Reuters

Страхил Попов счита, че България е била близо даже до победа против французите.

" Мисля, че на моменти надигравахме тима на Франция, а това е състав от Топ 3 на света. Мисля, че и владението на топката беше в наша изгода, не сме толкоз надалеч от класата на топ тимовете и считам, че ни чака ярко бъдеще ", изясни Симеон Славчев.

Подобно мнение изрази и Страхил Попов, съгласно който България е била покрай победа над Франция: " Всички видяха, че играхме като равни с тях. Първите 10-15 минути не бяха положителни, само че след това имахме повече шансове. Според мен не ни доближи малко и това би трябвало да ни дава тласък и мотивация, че можем да се борим с най-хубавите. Имахме късмет даже да ги победим ".

Според Станислав Манолев пък френските футболисти са посочили боязън, само че България не се е възползвал от възможностите, които е имал.

На друго мнение беше Георги Костадинов, който получи жълт картон и няма да играе в последния мач против Люксембург.

" Започнахме с прекомерно огромен почит. Може би бяхме надалеч от тях, не ги пресирахме и пуснахм ранен гол. Срещу такива тимове, в случай че не влезеш оптимално съсредоточен мъчно побеждаваш ", сподели Костадинов и разяснява обстановката през втората част, когато имаше късмет да се разпише: " Забавих се да изстрелвам незабавно, което беше неточност, малко се засуетих и ме е гняв ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР