Доскорошният лидер и острие на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава

...
Доскорошният лидер и острие на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава
Коментари Харесай

Десислава Атанасова подаде оставка като депутат, Бойко Борисов поема ПГ на ГЕРБ

Доскорошният водач и острие на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова подаде оставка като народен представител.

Оставката ѝ ще бъде гласувана като първа точка на следващия ден в Народното събрание.

На мястото на Атанасова в Народното събрание ще влезе някогашният общински консултант в Две могили и някогашен народен представител от Съюз на демократичните сили Драгомир Драганов.

 

Атанасова беше водач на парламентарната група на ГЕРБ-СДС в 45-ото, 46-ото, 47-ото, 48-ото и до неотдавна в 49-ото Народно заседание.

 

Начело на парламентарната група остава водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

Десислава Атанасова беше ръководител на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред. Нейното място най-вероятно ще заеме сегашният зам.-председател на комисията от ГЕРБ Маноил Манев. Атанасова беше част и от Комисията за надзор над службите за сигурност, използването и потреблението на специфичните разследващи средства и достъпа до данните.

 

В петък Народното събрание избра Десислава Атанасова и дългогодишния арбитър Борислав Белазелков за членове на Конституционния съд.

 

По-рано през днешния ден президентът Румен Радев сезира Конституционния съд против избора на нови съдии от парламентарната квота и прикани да не се пристъпва към клетва преди произнасянето му.

 

ГЕРБ реагираха като упрекнаха президента в напън върху Конституционен съд, а водачът на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски алегорично му " изиска оставката " и го инструктира " да си прави партията " Трети март ".

Съпредседателят на " Демократична България " Атанас Атанасов упрекна Радев, че саботира Конституционен съд, като упорства те да не поставят клетва преди той да се произнесе.

 

Десислава Атанасова и Борислав Белазелков би трябвало да положат клетва седем дни след избира им от Народното събрание. 

Церемонията по полагане на клетвата им е планувана за този петък в 11 часа.

От съда осведомят, че Атанасова и Белазелков ще се закълнат в наличието на ръководителя на Народното събрание, президента и ръководителите на Върховния касационен и Върховния административен съд. Отсъствието на някои от формалните посетители не може да попречи на встъпването на двамата, защото съгласно Закона за Конституционния съд, новите конституционни съдии поставят клетва пред състава на съда.


За да може Десислава Атанасова да постави клетва в петък, би трябвало преди този момент Парламентът да гласоподава оставката ѝ като депутат.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР