Доскорошният директор на Националния дворец на културата Мирослав Боршош е

...
Доскорошният директор на Националния дворец на културата Мирослав Боршош е
Коментари Харесай

Мирослав Боршош с призовка от Прокуратурата

Доскорошният шеф на Националния замък на културата Мирослав Боршош е свикан да се яви в Столичното разследване в качеството му на обвинен. Това заяви самият Боршош в обществената мрежа „ Facebook “.

Явяването би трябвало да стане на 20 юли (четвъртък) в офисите на Специализираното звено “Антикорупция” на Софийската градска прокуратура на ул. “Съборна” в София.

“Градският прокурор на София Емилия Русинова и представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова оповестиха през днешния ден, че следствието по случая НДК продължава и опровергаха изявления, че ще ми бъде повдигнато обвиняване.

Боршош самичък се отдръпва от НДК, до момента в който текат инспекциите

Интернет въстана, артистите желаят Боршош назад в НДК

За трети ден - нов шеф на НДК

Часове по-рано обаче аз получих призовка да се явя като обвинен. Дали някой независимо не бърза да извърши нечия поръчка? Сега не знам какво да направя – да ида или да не ида? Това е въпросът!”, разяснява Боршош.



След серия от решения на държавното управление, Боршош подаде оставка преди две седмици. Първоначално той беше освободен от принципала на НДК – министърът на европредседателството Лиляна Павлова.

На идващия ден, по персонално предписание на премиера, Боршош бе върнат отпред на НДК, а ръководството беше трансферирано на министъра на културата Боил Банов. Боршош, обаче, подаде оставка поради стартиралите инспекции на АДФИ, Сметната палата и прокуратурата.

От съвещание на особено основаната парламентарна анкетна комисия тази седмица се разбра, че в мандата на служебното държавно управление на Огнян Герджиков – вицепремиерът Деница Златева е приела доклад на Мирослав Боршош за финансовото положение на НДК, като нарушавания не били открити.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР