Доскорошната шефка Съвета за електронни медии (СЕМ) Бетина Жотева от

...
Доскорошната шефка Съвета за електронни медии (СЕМ) Бетина Жотева от
Коментари Харесай

Бившата шефка на СЕМ Бетина Жотева вече работи за Гешев

Доскорошната шефка Съвета за електронни медии (СЕМ) Бетина Жотева от понеделник работи в администрацията на основния прокурор Иван Гешев. Жотева е назначена " до конкурс " в дирекция " Публична връзка ", написа. Както прокуратурата, по този начин и самата Жотева са удостоверили новината пред изданието. 

от 2016 до 2022 година, назначена от президента Росен Плевнелиев. На 9 май президентът Румен Радев назначи на нейното място Габирела Наплатанова-Русева - дългогодишната военна кореспондентка от bTV и брачна половинка на началника на авиобаза " Граф Игнатиево " бригаден ген. Николай Русев. 

Точно седмица по-късно е бил първият работен ден на Жотева в прокуратурата. Пред " Свободна Европа " шефът на пресцентъра на държавното обвиняване Веселин Иванов изяснява, че Жотева е била назначена в дирекцията " до провеждането на конкурс ". " Радвам се, че експерт с дълготраен опит в институционалните връзки и връзките с обществеността одобри поканата ми да се причисли към дирекцията. Убеден съм, че експертизата на госпожа Жотева ще способства за задълбочаване взаимоотношението на прокуратурата с европейските и интернационалните институции ", твърди Иванов. Той обаче не посочи каква е точната служба, заета от Жотева. Самата тя също не съумя да я посочи в телефонен диалог с обяснението, че не си я спомня. " Ами, това към този момент са доста такива въпроси... За какво, кому е нужна тази информация ", споделя Жотева пред " Свободна Европа " и добавя, че не си спомня длъжността си.

Конкурсите за назначения в администрацията на прокуратурата се афишират обществено в секция " Кариери "  на уеб страницата й. През последните месеци единствената публикация за работа, обвързвана с пресцентъра на Гешев, е оповестена на 1 март. Тя е за " основен експерт "  в отдел " Институционални и интернационалните връзки "  на дирекция " Публична връзка "  към администрацията на основния прокурор.

Това в действителност е нов отдел в пресцентъра на държавното обвиняване, оголен напълно неотдавна.

Бетина Жотева има дълготраен опит като публицист и специалист по връзки с обществеността в български и интернационалните институции, само че в никакъв случай до момента не е работила в областта на правораздаването. Също като Гешев обаче тя споделя вижданията, че има " небезизвестните НПО-та, които са гръбнакът на демократичната народна власт. Някои НПО-та са прекомерно радикални и насищат безпределно доста и ненужно напрежение в медийната картина в България ". Това са нейни думи от изявление за Нова тв от 17 април.

Кариера

Жотева влиза в публицистиката през 1990 година като водеща на вести и редакторка в Българска национална телевизия. Била е сътрудник на малкия екран в Белград, Персийския залив и Европа. От 2000 до 2005 година е сътрудник на в. " Труд ", а от 2005 до 2007 година работи към НАТО като съветник и анализатор. Между 2007 и 2010 година Жотева е първи секретар по въпросите на връзките с медиите и информационните тактики в българското посланичество в Брюксел, а по-късно се ориентира към държавния бранш в София. Между 2010 и 2013 година управлява пресцентъра на финансовото министерство, по-късно поредно и за малко дава отговор за връзките с обществеността в Министерството на стопанската система и в кабинета на Екатерина Захариева, до момента в който заема поста на вицепремиер в служебния кабинет на Георги Близнашки. През идващите две години в представител на Министерството на външните работи, до момента в който министър е Даниел Митов. През 2016 година беше назначена в Съвет за електронни медии.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР