Доскорошната прима на националния отбор по художествена гимнастика (индивидуално) -

...
Доскорошната прима на националния отбор по художествена гимнастика (индивидуално) -
Коментари Харесай

Владинова е резерва на Калейн и Тасева

Доскорошната прима на националния тим по художествена гимнастика (индивидуално) - Невяна Владинова, е декларирана като запаса на Боряна Калейн и Катрин Тасева за Световното състезание в Баку през септември, оповестиха от федерацията. Днес изтича срокът за поръчките на гимнастичките и уредите, на които ще играят на шампионата на планетата, който е и олимпийска подготовка за Токио 2020. " След задълбочено разискване и с оглед постигането на главната цел пред националните ни състезателки (индивидуално) - спечелването на 2 олимпийски квоти, бяха избрани състезателките, които ще показват България в Баку. До 28 август могат да бъдат променяни имената на състезателките, както и уредите, само че не и схемата, по която всеки тим ще взе участие на шампионата. По решение на треньорския щаб и всички виновни фактори в БФХГ и като се взе поради цялостното показване на трите състезателки през годината, бе взето решение Тасева и Калейн да играят по 4 съчетания, а Владинова да играе на 2 уреда ", оповестиха от федерацията.

" От 16 до 20 септември следва Световно състезание в Баку, което е и подготовка за Токио 2020. Съобразно това, че успяхме да подготвим мощен тим и композиции с висока трудност, считам, че действително можем да спечелим оптималните 2 квоти. Конкуренцията ни сега е извънредно мощна. Много от водещите тимове ще се стремят към същото. Смятам, че тактиката ни би трябвало да обезпечи оптимален късмет за положително показване. На базата на резултатите, реализирани по време на миналия сезон, високата трудност на композициите и формата на девойките, считам за най-удачно тимът ни да бъде показан от 3 гимнастички - Катрин и Боряна да изпълнят 4 съчетания, а Невяна - 2.

Провеждаме извънредно ползотворна подготовка, като всички състезателки работят настойчиво и дават всичко от себе си. Предстоят ни две Световни купи - в Минск и Казан. Атмосферата в тима е прелестна. За мен най-важно е девойките да са здрави и да покажат оптимално добра форма на международното състезание. Всяка от тях има действителни шансове да се бори за призово класиране на финалите на обособените уреди, както и за орден в отборното класиране ", разяснява основният управител и старши треньор на самостоятелните гимнастички Бранимира Маркова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР