Доскоро във Виетнам почти нямаше пандемия: до април в близо

...
Доскоро във Виетнам почти нямаше пандемия: до април в близо
Коментари Харесай

Виетнам: доскоро почти без коронавирус. Сега с виетнамска мутация

Доскоро във Виетнам съвсем нямаше пандемия: до април в близо 100-милионната страна бяха регистрирани едвам към 3400 случая на болест. Но в този момент нещо се трансформира. Властите приказват за мощно заразна виетнамска разновидност.

Във Виетнам се появи нова разновидност на ковид. Според здравния министър Нгуен Тан Лонг, става дума за хибрид сред английския и индийския вариант.

Броят на инфектираните пораства

От лабораторните проучвания излиза наяве, че виетнамската разновидност се предава елементарно по въздуха и доста по-бързо от другите, сподели още министърът. Вероятно и заради това броят на инфектираните във Виетнам през последните дни мощно набъбна.

Особено доста случаи има в провинциите Бак Нин и Бак Жианг, където в големи индустриални зони работят стотици хиляди за компании като Samsung или Canon и сглобяват артикули на Apple. Въпреки засилените противопандемични ограничения, в една от компаниите в провинция Бак Жианг са се заразили една пета от всичките 4800 служащи. В най-големия виетнамски град Хошимин 85 души са били тествани позитивно. Смята се, че болестта потегля от религиозно мероприятие на протестанстката черква, както заяви здравното министерство.

Междувременно църковните служби бяха неразрешени. Барове, заведения за хранене и паркове бяха затворени, доста мероприятия бяха анулирани.

Има доста нови разновидности

Появата на нови разновидности не е нищо извънредно. Откакто коронавирусът беше открит за първи път в края на 2019 в Китай, се появиха голям брой разновидности. Според Световната здравна организация (СЗО), четири разновидности са изключително притеснителни - английската и индийската, както и южноафриканската и бразилската.

За разлика от доста други страни, от началото на пандемията до момента във Виетнам имаше доста малко случаи на болест с ковид - 6396. Но 3000 от тях са регистрирани от началото на април 2021. В страната с близо 100 милиона население дотук едвам 47 души са умряли в резултат на Ковид-19.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР