Досегашният държавен глава Румен Радев спечели 67% от гласовете на

...
Досегашният държавен глава Румен Радев спечели 67% от гласовете на
Коментари Харесай

Младите избиратели предпочетоха Радев

Досегашният държавен глава Румен Радев завоюва 67% от гласовете на най-младите гласоподаватели - тези на възраст до 30 година, сочат данните от анкетите на изхода да изборни секции на социологическата организация агенция " Алфа Рисърч ".

За досегашния ректор на Софийския университет " Св. Климент Охридски " Анастас Герджиков са дали своят вот 31% от гласоподавателите в същата възрастова група.

Радев събира утвърждението и на 65% от гласоподавателите над 60 година, а минимален - 63% е делът на гласувалите за него измежду 31-60 годишните.

За проф. Герджиков са дали гласа си 34% от отишлите до урните гласоподаватели на възраст 30-60 година, също подобен е и делът на над 60-годишните.

Най-голям е делът дали своят вот с " не поддържам никого " във възрастовата група 31 - 60 година - 3%. 2% са дали гласа си, отказвайки да посочат претендент, измежду по-младите гласоподаватели, а от тези над 60 година единствено 1% не са подкрепили един от двамата претенденти.

Предпочитанията на гласоподавателите към Радев или Герджиков не се разграничават изключително според от пола. За Радев са дали своят вот 65% от мъжете и 63% от дамите, а за Герджиков - 32% от мъжете и 34% от дамите. По 3 на 100 от двата пола не поддържат никого.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР