Досега Южна Италия беше относително пощадена от коронавируса, но мнозина

...
Досега Южна Италия беше относително пощадена от коронавируса, но мнозина
Коментари Харесай

Южна Италия е в надпревара с времето при разрастващата се епидемия

Досега Южна Италия беше релативно пощадена от ковид, само че мнозина се тормозят, че районните система за опазване на здравето няма да се оправи, в случай че пандемията се разпростре до тази бедна част на страната. Неаполската болница " Кардарели " се пробва да изпревари събитията и разкрива ново интензивно поделение в постройка " М ", преимунована в " Крило ковид ". В опразнените пространства са останали единствено няколко носилки, само че скоро там ще има най-модерна животоспасяваща инсталация и висок клас лекарства, споделя Франс прес в репортаж от Неапол.

В област Кампания, където се намира Неапол, ситуацията е радикално друго от това в Милано, Северна Италия. По данни от през вчерашния ден тук има единствено един умрял и 154 инфектирани на фона на 827 смъртни случая и близо 12 500 инфектирани в страната. В провинция Калабрия са регистрирани 19 случая, а в прилежаща Базиликата - осем. Специалисти обаче предизвестяват, че Югът не е отвън заплаха.

В събота, няколко часа преди формалното оповестяване на ограничаващите ограничения, годни единствено за Северна Италия, в медиите изтече информация за тях. Хиляди италианци от Юга се прибраха със светкавична скорост, трансформирайки се в евентуални преносители на болестта. Само че в Медзоджорно болничната инфраструктура е много по-ненадеждна от тази в Ломбардия. А щом даже тази богата област, която обезпечава над 20 % от брутния вътрешен артикул на страната и в която живее 10 на 100 от популацията, лечебните заведения са изправени пред срив, по какъв начин ще се оправят тези на юг, изтощени от годините на бюджетни ограничавания?

" Югът е по-неподготвен и може да заплати тежка цена ", предизвестява 63-годишният шеф на болница " Кардарели " в Неапол Джузепе Лонго. " Държавата ни споделя да се подготвим. Назначаваме стотици нови лекари, медицински сестри и санитари, добавя той за Агенция Франс Прес.

Седемте южни провинции и островите (Сицилия и Сардиния) разполагат с 1582 кревати в интензивни отделения при 5400 за страната съгласно данни на в. " Република ". Вчера министър председателят Джузепе Конте даде обещание да се положат старания за произвеждане и доставка на профилирано съоръжение в лечебните заведения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР